Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2016. j lius 27.

Velünk az Isten – 2016. j lius 27.

“Mit akarsz, hogy tegyek veled? Az pedig gy v laszolt: Uram, hogy l ssak!” Luk cs 18,41

Olvasand : Lk 18,35-43

Az ember azt n zi, ami a szeme el tt van, az Asr Isten pedig azt, ami a sz vben van. J zus l tta, hogy milyen hit lakozik a jerik i vak sz v ben, ez rt mag hoz h vatta s meggy gy totta. A Jerik ba tart k k z l sokan elhallgatatt k volna, mert csak a beteg embert l tt k, nem pedig a gy gyulni v gy lelket. gy nem l thatt k meg azt sem, hogy mennyire r vannak szorulva Isten gy gy t erej re. Ezen a napon a meggy gyult ember val ban boldog lehetett, mert addig nem l tott s hitt. Ma sokan l tunk, m gsem vagyunk boldogok. Nem hissz k, hogy J zus m g tehet csod kat, mert lelkileg vakok lett nk. Igyeksz nk a templomba, de a h tk znapokban sokszor nem vessz k szre azt, aki ki llt.

A vak meggy gy t s nak t rt nete arra b tor t benn nket, hogy b zzunk a f ldi t rv nyszer s gek felett uralkod Krisztusban akkor is, amikor m sok nem b ztatnak. Az zvegyasszonyt nem b tortalan totta el az istentelen b r besz de, a v mszed t sem a farizeus im ds ga. A sz l k gyermekeiket hozt k J zushoz a tan tv nyok szigor , dorg l magatart sa ellen re. A vak pedig akkor is ki ltott, amikor az ton l v k csendre intett k. J zus, a sz vek vizsg l ja v laszol erre a hitre, s nem hagyja jutalom n lk l azt, aki benne b zik.

Ha elb tortalanodtunk volna, vagy m r nem b zn nk teljesen az ldott orvos hatalm ban, akkor gy gyul sra van sz ks g nk. A gy gyul s tja ott kezd dik, amikor megvallom J zusnak, hogy lelkileg vak vagyok. men.

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá