Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2016. j lius 26.

Velünk az Isten – 2016. j lius 26.

” s monda P ter: Im mi mindent elhagytunk, s k vett nk t ged! Bizony mondom n ktek, hogy senki sincs, aki elhagyta h z t, vagy sz leit, vagy testv reit, vagy feles g t, vagy gyermekeit az Isten orsz g rt, aki sokkal t bbet ne kapna ebben az id ben, a j vend vil gon pedig r k letet.” (Luk cs 18,29-30)

P ter h zelegni akar, egy kicsit fontoskodni J zus el tt, mint amik ppen minden ember.

Olykor j hallani, hogy kihirdetik adom nyainkat, megk sz ni a lelkip sztor a k zmunk t, l tunk neveket falakba v sve, ter t kbe h mezve- De mindez semmit sem jelent! J zus szerint nem el g az r k lethez. Mi is ez az let, amit J zus a mai igeszakaszban g r azoknak, akik valakikr l lemondanak? Az egyik lelki gondoz nem is olyan r g kijelentette, hogy ebben a vil gban “sok ember elvesz tette a k z ppontj t, a k zep t.” rdekes megfogalmaz s ez, amin rdemes elgondolkodni, hogy sok olyan ember, akikkel lehet, hogy minden nap tal lkozunk, elvesz tik let k tartalm t, azt a bels m helyt, ahonnan kiindul minden. Mik zben egyre t bbet tud a tudom ny az letr l, egyre kev sb tudunk lni. Ez rt fontos, hogy ma is Isten Szentlelk nek seg ts g t k rj k, hogy tegye vil goss sz munkra, hogy J zus azt akarja, hogy minden napjainkban legyen az els , a k z ppont, a legfontosabb. Az az ember, aki ezt elmondja nmag r l, annak minden megadatik, nem szenved hi nyt semmiben, s a j vend vil gban megkapja azt, amire legnagyobb sz ks ge van.

K rdezhetj k teh t mi ez az let? Sz momra ez nem egy fogalom, nem egy j vend g ret, hanem egy SZEM LY. J zus az let! Aki hisz benne, abba bele rad az isteni lete. E n lk l lehet nk ak rmilyen gazdagok szellemiekben s anyagiakban, nincs semmink, nincs let nk, hal l fiai vagyunk. men.

Szóljon hozzá