Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. febru r 3.
[*~ alt *]

Velünk az Isten! – 2016. febru r 3.

“Amint megmondtam, v ghez is viszem, ahogy elterveztem, meg is cselekszem!” ( zsai s 46, 11)

Napi ige: zsai s 46

Isten mindenkor v ghezviszi az akarat t. Ugyan ki is llhatna az tj ba? gy sz l a pr f ta ltal a negyedik versben: ” n alkottalak, n hordozlak, n visellek el s n szabad talak meg”. Izr el n p nek eml keznie kell a r gi dolgokra, amelyekben kinyilv nult az Isten mindenek feletti hatalma. Ez az er az vezredek m lt val sem sz nt meg, nem fogyatkozott el. A mi let nkre n zve pedig ppen annyira rv nyes, mint az egykori Izr elre.

Asgy t nik mintha a vil gban azok a bizonyos gazdag s befoly sos kevesek hat rozn k meg a dolgok menet t, az emberek siker t vagy buk s t. k azok, akik befoly solj k a f ldi vil g esem nyeit. Mi viszont j l tudjuk, hogy a vil g sszes hatalma egy ttv ve is, elt rp l, szinte semminek l tszik a mi Aty nk nagys ga mellett. volt az, aki az angyal ltal azt g rte J zus elj vetelekor, hogy ” szabad tja meg az n p t annak b neib l” (Mt. 1,21). Ez a szabad t s meg is t rt nt a Golgot n, pedig akad lyozta a S t n a k s rt seivel, a tan tv nyok a f ldh zragadt rem nyeikkel, a f ldi hatalom az elvakults g val s m g saj t emberi mivolta is. Az szavai r k rv ny ek: “Amint megmondtam, v ghez is viszem, ahogy elterveztem, meg is cselekszem”.

Kedves testv rem, tal n gy rzed, hogy t l sokszor csal dt l m r az emberi g retekben s emiatt nehezen hiszel azoknak. Az Isten g retei mindenkor megval sulnak, ” s az az g ret, a melyet g rt n k nk: az r k let.” (1 Jn.2,25). men!

Erdei rva Istv n,

Szamosk r d-Dobr csap ti

Szóljon hozzá