Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten! – 2016. febru r 2.

Velünk az Isten! – 2016. febru r 2.

“Jaj annak, aki perbe sz ll alkot j val, holott csak egy cser ped ny a t bbi f ldi cser p k z tt! Mondhatja-e az anyag a form l j nak: Mit csin lsz? s a k sz tm ny ezt: Nincs kezet?” ( zs 45,9)

Olvasand : zs 45

A serd l kor egyik jellegzetes magatart sa a kac rkod s, mely a h vogat s, de ugyanakkor az ell k s kifejez je. Ebben a korszakban ugyanakkor a tagad s korszaka is bek vetkezik, mellyel egy tt j r a kedvtelens g, nyugtalans g, f radts g, dacoss g, hetvenked s s indulatoss g is. Sokszor hallani olyan serd l kr l, akik l zadnak, s a megtiltott, negat v dolgok cs b tj k, s differens, a megszokott l elt r v v lik a viselked s k. Sok sz l m r megtapasztalta a term szetes fejl d s ezen neh zs geit, melyek patologikuss , betegess is v lhatnak.

zsai s arr l sz mol be, hogy a v lasztott n p is dacol, pereskedik Istennel, s ez a magatart s m s, mint az a p rbesz d, melyet M zes, J b vagy Jeremi s folytatott Istennel. Ez m r “beteges“, p khendi sz monk r sr l besz l, amellyel n melyek k ts gbe vonj k Isten b lcsess g t s hatalm t. S t, m g egy csipetnyi humort s ir ni t is megfogalmaz a pr f ta: olyan ez, mint amikor egy cser ped ny sz mon k rn a fazekason, hogy mi rt ppen olyan form j ra alak totta.

A v lasztott n p is gyakran “kac rkodott” Istennel: a bajban seg ts g l h vta, jobb napokon azonban elt volodott T le. Im dkozzunk az rt, hogy “serd l kori hit nk” gyermeki hit legyen, hiszen “ilyenek a mennyeknek orsz ga“. (Mt 10,13-16) men!

Kir ly Lajos,

Batiz

Szóljon hozzá