Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2016. augusztus 11.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2016. augusztus 11.

Lk. 22, 1-6

” s azok r l nek-“ Lk. 22, 5a

Luk cs evang lium nak 22. r sze bevezet minket abba a szenved st rt netbe, amelyik Krisztus kereszthal l val v gz dik. Az els jelek az rul sra itt jelennek meg a szent r sban, amikor az r stud k s a f papok Krisztus let t akarj k kiontani, Erre v laszk nt J d s tan tv ny a S t n tan cs ra k pes p nz rt el rulni tan t j t.

B r a t rt net k l n s fontoss g az dvrendet tekintve, m gis a h tk znapi vil g munk lkod s t, gondolkod s t fedezhetj k fel abban. Az irigys g, rm nykod s Izr el vezet i r sz r l, akiknek biztos f jhatott, hogy ezrek k vett k az egyszer tan t t, s r juk, a hatalmas f papokra m r senki nem figyelt.

Az irigys g a mi vil gunkat is beh l zza, s tal n az egyik legelvetem ltebb jellemvon sa vil gunknak. “Bem ne pedig a S t n J d sba”, de nemcsak J d sba, hanem a mi lelk nkbe is uralkodik akkor, amikor szomsz dunkra tekint nk, aki j aut t v s rolt, vagy bar tunkra, aki sikeres az letben.

Milyen j lenne, ha irigys g helyett r ln nk a felebar tunk siker nek, ha megl tn nk azt, hogy Isten ld sa van annak az embernek a munk j n, aki dolgozott s h l t adott az rt Istennek. J lenne, ha a kiragadott igei zenet ” s azok r l nek” tiszta r m k lenn nek thatva Krisztus tan t s t l s vil goss g t l.

A f papok annak r ltek tiszta sz v kb l, hogy t mogat t tal ltak terv kh z, hogy J d s p nz rt eladja mester t, a S t n munk j nak r ltek, hogy az k pes volt egy jabb lelket elveszejteni.

Vizsg ljuk meg testv reim saj t magunk lelk t, min m l lek uralkodik benn nk, milyen r meink vannak, tiszt k, Krisztus ltal megszenteltek, vagy pedig a k r rvend s uralkodik benn nk. Im dkozzunk az rt, hogy Isten szentelje meg let nket s az abban tal lhat r m ket egyar nt. men!

Kiss J zsef,

Szatm rp lfalva

Szóljon hozzá