Kezdőlap / Napi Ige / Velünk az Isten – 2016. augusztus 10.
[*~ alt *]

Velünk az Isten – 2016. augusztus 10.

“De vigy zzatok magatokra, hogy meg ne nehezedj k a sz vetek tobz d s, r szegs g s ez let gondjai miatt, hogy v ratlanul ne rjen benneteket az a nap.” (Luk cs 21,34)

Tobz d s s aggodalmaskod s, k t olyan v glet, amely ltal ban akkor jelenik meg v laszk nt, amikor gy gondoljuk, hogy egy adott helyzettel nem tudunk mit kezdeni. Egy megold sra v r llapot kil t stalans ga arra k sztethet, hogy ne vegy nk tudom st r la, gy k nnyebben elviselhet , ha tobz d sba vagy alkohol fogyaszt s ba menek l nk – lehet r m nnep is! Az aggodalmaskod s a m sik v glet, amikor t ls gosan foglalkoztat s leterhel a kialakult helyzet, t lreag lva azt gondolhatjuk, hogy k zelebb jutunk a megold shoz. A d zs l , r szeges, folyton aggodalmaskod letforma a testet-lelket teszi t nkre, ez a magatart s pedig eg szs gtelen lethez vezet.

Nem jut k zelebb az let Ur hoz az, aki gy li le let t, de N la tal lhatjuk az tmutat st s a gy gyul st az eg szs ges lethez:

“Legyetek berek, s im dkozzatok minden id ben, hogy el tudj tok ker lni mindezeket, amik bek vetkeznek, s meg llhassatok az Emberfia el tt!” Lk 21,36.

Tobz d s s aggodalmaskod s helyett beren kitartani az im dkoz sban, ez az eg szs ges let titka, s a legjobb v laszad s minden lethelyzetre azoknak, akik v rj k az Asr elj vetel nek napj t. men.

Kiss Szabolcs,

Apa

Szóljon hozzá