Van egy név

Jézus Krisztus

„A maga jobbjára ültette a mennyekben, felül minden fejedelemségen, hatalmasságon, erőn, uraságon és minden néven, amelyet valaki kap nemcsak e világon, hanem az eljövendőben is.” (Efézus 1, 20b-21)
Csak úgy röpködnek a médiában és a közbeszédben a fontosabbnál fontosabb nevek. Az egyik sztár átfesti a haját, s ettől lázban ég a többmilliós rajongótábor. Egy másik híresség közzétesz a közösségi médiában egy szórakozott képet és feje tetejére áll a tőzsde. Közben a gazdagságukról elhíresült üzletemberek beszálltak a vakcina versenybe, hogy minél nagyobb szeletet kapjanak a profitból. Szóval olyan napokat élünk, amikor egyre több híresség neve hergeli az emberek ingerküszöbét, s ennek hatására fokozatosan nő a feszültség és a bizonytalanság.
Van egy név, amely minden másnál többet ér, és megszünteti az aggodalmat „nemcsak e világon, hanem az eljövendőben is”. Jézusról van szó, a mi megváltónkról, aki felment a mennyekbe, hogy mindenkor velünk legyen. Az övé a hatalom örökkön örökké. Megnyugtató, hogy az a Jézus, aki annyira szerette a mindenkori embert, hogy önmagát áldozta érte, most az Atyának jobbján ül és uralkodik a világ felett. A hatalmat szerzett ember legtöbbször csak a saját boldogulására és érvényesülésére törekszik. Jézus viszont úgy gyakorolja a hatalmát, hogy nekünk kedvezzen, akár a rossz által is.
Kinek a szolgálatába állunk és kibe vetjük a reménységünk? A döntés a mi kezünkben van. A földi hatalmasságok csak tiszavirág életűek, s ha az egyik elmúlik, mindig lesz helyette más. Jézus hatalma pedig örök időre szól, így sziklaszilárd alapja lehet az életünknek. Ne feledjük, hogy a mi „pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket felülmúló, nagy, örök dicsőséget szerez nekünk, mert nem a láthatókra szegezzük tekintetünket, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökké valók” (2 Kor. 4, 17-18). Szegezzük hát a tekintetünk Jézus Krisztusra, mert övé minden hatalom és ő szeret minket a legjobban. Ámen.
*Mi Atyánk, hálát adunk azért, hogy te mindenkor velünk vagy és uralkodsz a világ felett. Segíts nekünk felismerni és elfogadni a te akaratodat! Ámen.*
Erdei-Árva István,
Szamoskóród-Dobrácsapáti

Szóljon hozzá