Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Vajon ki henger ti el a k vet? – H sv t N metiben
[*~ alt *]

Vajon ki henger ti el a k vet? – H sv t N metiben

Forr s: frissujsag.ro

Megt lt tt k a templomot a Szatm r-N meti Reform tus Egyh zk zs g h vei vas rnap d lel tt, hogy egy tt hallgass k meg h sv t r m zenet t.

A csordultig telt N meti-templomban vas rnap d lel tt Sipos Mikl s lelkip sztor hirdette az ig t, majd G ti Tibor seg dlelk sszel k z sen osztott k ki a h sv ti rvacsor t.

A pr dik ci t megel z en az egyh zk zs g vegyes kar t hallgathatta meg a gy lekezet, akik nekszolg lattal tett k m g nnepibb az istentiszteletet.

Sipos Mikl s lelkip sztor a pr dik ci ban elmondta, hogy a n gy evang lista k z l mindannyian besz moltak az els h sv t t rt net r l, de a legink bb r szletesen tal n M rk evang lista r, gy az nnepi pr dik ci hoz is M rk evang liuma 16. r sz nek 3. s 4. vers t v lasztotta a lelkip sztor. Ebben az iger szben tal ljuk le rva a h sv ti asszonyok t rt net t, akik J zus hal l nak harmadnapj n a s rkamr hoz igyekszenek megkenni a keresztr l levett, h rom napja halott Megv lt test t, de t k zben azon aggodalmaskodnak, hogy vajon ki lesz az, aki elhenger ti a s r sz j t elz r hatalmas k vet. De amikor oda rnek, azt l tj k, hogy a hatalmas k el van henger tve.

“M r ebben a t rt netr szletben is nagyon j l kirajzol dik a h sv t zenete. Ez az isteni gondoskod snak az nnepe. Hiszen az emberi gondok les jt t nye benne van abban a k rd sben, amit a h sv ti asszonyok is megfogalmaztak: ki henger ti majd el azt a hatalmas k vet? De a mi emberi gondjaink s emberi gondolataink ellen re ott van Isten, akire mindig sz m thatunk.

gy lesz h sv t egy nagy, ldott, isteni v lasz a mi nyomorult, cs gged , b n s, aggodalmaskod s verg d let nkre. Egy v lasz minden k rd s nkre, melyben Isten azt akarja elmondani, hogy mennyire szeret benn nket” – fogalmazta meg a lelkip sztor. s adta traval ul a gy lekezetnek azt, hogy legyenek k is olyanok, mint a h sv ti asszonyok, akik akkor is elindultak J zus fel , ha kil t stalannak t nt a c l. Mert aki soha nem indul el J zus fel , az soha nem is fog tal lkozni vele.

A pr dik ci t k vet en G ti Tibor seg dlelk sz besz lt az rvacsora s kramentum nak szereztet s r l s a h sv t zenet r l, majd a gy lekezet tagjai, 377-en magukhoz vett k a megter tett asztal szent jegyeit. V gezet l a gy lekezet k rusa jabb l lekemel nekkel szolg lt.

Szóljon hozzá