Kezdőlap / Nincs kategorizálva / Tokiói imádság a katasztrófa idején

Tokiói imádság a katasztrófa idején

Forrás: Harangszó

“Istenünk, Te teremtetted a világot. Mindig is hálásak voltunk ezért. És abban is szilárdan hittünk, hogy mi is teremtett világod részei vagyunk, akiknek életét Te akartad és jóra rendeltél minket.
Most rettenetesen megtapaszaltuk, hogy van másik arca is teremtett világodnak. Rádöbbenünk, hjogy mi emberek milyen parányiak vagyunk. Sokan élik át a félelem óráit, napjait, a bizonytalanság és a gond gyötrő terhe szakad rá milliókra. A földrengésben sokan elveszítették az életüket, szeretteiket, egész életük munkája semmivé lett egyetlen földrengető pillanat alatt.
És félelem szállta meg szíveinket.  A fukushimai atomerőmű újabb aggodalmakat ébreszt. Annál inkább bízunk Benned, Istenünk, Hozzád menekülünk, és kérünk, takarj be minket jelenléteddel, s Te légy hozzánk közelebb, ne a félelem, a borzalom, a bizonytalanság.
Könyörgünk a családokért, akik még mindig nem tudják, hogy hozzátartozóikkal mi történt. Könyörgünk azokért, akik gyászolják elveszített családtagjukat. Könyörgünk a szükségszálláson élőkért. És azokért, akik megsemmisült életükkel néznek szembe.
Könyörgünk a sok-sok segítőért, akik kockáztatják életüket másokért – Te őrizd őket.
Te vagy a mi támaszunk, amikor a föld kicsúszik a lábunk alól.
Mindenben Te vagy a reménységünk, amit át kell élnünk, el kell szenvednünk, fel kell dolgoznunk.
Légy mellettünk, hogy kétségbe ne essünk!
Segíts, Urunk, Aki élsz, hogy élni tudjunk, egymásra figyelni, és jó döntéseket tudjunk hozni, s ahol csak tudunk és lehetséges,  segíthessünk egymáson.
A Te nevedben, aki feltámadtál a halálból. Ámen.”
(A tokiói protestáns gyülekezetek közös imája a katasztrófa napjaiban – pro-ekn – fordította: dr Békefy Lajos)

 

Szóljon hozzá