Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Tizenegy egyházközség 38 szavalója a Krüzselyi szavalóversenyen

Tizenegy egyházközség 38 szavalója a Krüzselyi szavalóversenyen

Forrás: frissujsag.ro

Szombaton a Szatmárhegyi Református Egyházközség gyülekezeti termében hetedik alkalommal rendezték meg a Krüzselyi Erzsébet Szavalóversenyt, amelyen tizenegy egyházközség harmincnyolc fiatalja vett részt.

A verseny öt kategóriában zajlott. A részt vevő fiatalok lelkesen készültek a versenyre, többen közülük visszajáró szavalók, mert úgy érzik, van számukra mondanivalója a Szatmárhegyhez kötődő írónak.

Az eseményen Kovács József szatmárhegyi lelkipásztor köszöntötte a résztvevőket, majd Ilonczai Zsombor szárazberki lelkipásztor Mózes 4. könyvének 33. része alapján mondta el igei üzenetét. A lelkipásztor arra hívta fel a figyelmet, hogy az embernek választania kell: azon az úton jár, amit Isten kijelölt számára, vagy a maga elképzelései szerint cselekszik. A negyven éven át tartó pusztai vándorlás során lehetőség volt megtapasztalni, mit jelent Isten akaratát teljesíteni, és mit jelent az, ha valaki a maga útját járja, magyarázta a lelkipásztor, kiemelve, hogy a hívő embernek a hit útján kell járnia, és el kell érkeznie majd egyszer ennek az útnak a végén oda, amikor égi látássá lesz majd az ő hite. Ez a mi reményünk, és ez kell legyen számunkra a legfőbb üzenet, nagyoknak és kicsiknek. Az időt, amit Istentől kapunk, jól be kell osztani, követni kell azok példáját, akik minden nehézség közepette tudják, hogy Isten őket mire akarja használni, hangzott a bátorítás.

Kovács József házigazda lelkipásztor elmondta, hogy a kötelező versek az idővel kapcsolatosak. Az eltöltött idő mindig értelemmel és érzelemmel teljes kell legyen ahhoz, hogy az lelki és szellemi megújulást jelentsen.

Eredmények

Előkészítő–II. osztályosok: 1. hely: Szabó Alexandra (Szatmárhegy), 2. hely: Nagy Abigél (Szárazberek) és Puskás Tamara (Hirip), 3. hely: Sveda Raluca (Szárazberek).

III–IV. osztályosok: 1. hely: Medgyesi Henrietta (Szatmárhegy), 2. hely: Németi Mátyás (Mikola), 3. hely: Krupa Fruzsina (Sárközújlak).

V–VI. osztályosok: 1. hely: Cseh Virág (Kőszegremete), 2. hely: Pap Amanda (Szárazberek), 3. hely: Medgyesi Hanna (Szatmárhegy), Szabó Patricia (Mikola) és Kovács Jácint (Szatmárhegy).

VII–VIII. osztályosok: 1. hely: Ungvári Ábel (Mikola), 2. hely: Bors Hajnal (Magyargéres), 3. hely: Balázs Katica (Mikola).

IX–XII. osztályosok: 1. hely: Kállai Hanna (Mikola), 2. hely: Medgyesi Kinga (Hirip), 3. hely: Medgyesi Krisztina (Szatmárhegy).

A rendezvény támogatói: Communitas Alapítvány, Szatmári Református Egyházmegye, Kerületi KRISZ, LiterArt Egyesület, Szamos folyóirat, Krüzselyi Erzsébet Nőszövetség, valamint magánszemélyek és magánvállalkozók.

Elek György

Szóljon hozzá