Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Tízedik Petőfi Sándor Szavalóverseny Erdődön

Tízedik Petőfi Sándor Szavalóverseny Erdődön

Az Erdődi Petőfi Kör tízedik alkalommal szervezte meg a Petőfi Sándor szavalóversenyt, melynek döntőjébe 23 alsó tagozatos diák jutott be. Három korcsoportban mérették meg magukat, egy kötelező és egy választott verset szavalva.

Erdőd Város Rendezvénytermében, pénteken délelőtt 10 órától Cucuiat Attila tanító konferálta az eseményt, s mindjárt az elején győztesnek kiáltotta ki mindegyik versenyzőt, ugyanis mindegyikőjük gazdagabb lett két verssel. A zsűri tagjai voltak: Kajtár Magdolna magyar szakos tanárnő, Elek György újságíró, Harsányi László erdődi római katolikus esperes és Rácz Ervin erdődi református lelkipásztor.

Mialatt a zsűri tagjai visszavonultak, Kajtár Magdolna irányításával március idusai hangulatot teremtettek a diákok, Petőfi Sándor köre építve verses-énekes műsorukat.

Az előkészítősök csoportjában első helyet érte el Erős Krisztina-Beáta, második Horvát Ilona, harmadik pedig Lakatos Krisztofer-József lett. Az első és másodikosok versenyében Molnár Aliz-Abigél győzedelmeskedett, őt követte a dobogó második fokán Lakatos Kevin, harmadik helyen Oláh Réka-Márta, negyediken pedig Pop Rafaella végzett. A legkiélezettebb és a legszínvonalasabb verseny a harmadikosok és a negyedikesek között volt. Egyforma pontozással nyert Lakatos Róbert és Bányai Mátyás. A második helyet Varga Ivett-Renáta szerezte meg. A harmadik helyen szinte holtverseny alakult ki Dulányi Jázmin és Görcsi Barbara között. Értékes és tehetséges gyerekek szavaltak a versenyen, ezekre az értékekre pedig továbbra is vigyázni kell!

Szóljon hozzá