Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Tíz éve Hit és gyógyítás

Tíz éve Hit és gyógyítás

Mint ahogy arról honlapunk rendszeresen tudósit, a Szent-Györgyi Albert Társaság szervezésében minden hónap utolsó péntekén olyan eseménysorozatot tart, amely során orvostudományi és hitéleti kérdésekről esik szó, kultúrpercekkel tarkítva. Ez a Hit és gyógyítás, melynek rendíthetetlen házigazdái dr. Tallián Ferenc és dr. Vass Zoltán  és Sipos Miklós lelkipásztor, volt esperes.

Tíz év és mintegy 90 alkalommal a hátuk mögött tartották meg az évfordulós alkalmat elmúlt pénteken a Németi református templom gyülekezeti termében. Ezúttal Pálffy Anna-Mária unitárius lelkipásztor volt a hit rész előadója, míg az orvosi rész meghívottja dr. Bzduch Zsolt neurológus főorvos a gerincsérvről tartott előadást. A művészeti percekben a születésnapi és farsangi jó hangulatról a mátészalkai Bereczki Band gondoskodott, de Kovács Árpád, pedig ismét vidám meglepetéssel készült.

Sok olyan résztvevője van az alkalomnak, akik egy évtizede el sem tudják képzelni a hónap utolsó péntekjét Hit és gyógyítás nélkül. Legyen ez még igy sokáig! Isten áldása a rendezvényen!

Köszönet a képekét Kandó Ferencnek!

Szóljon hozzá