Kezdőlap / csillagpont / Ti vagytok az egyh z – Utols f el ad s
[*~ alt *]

Ti vagytok az egyh z – Utols f el ad s

A Csillagpont harmadik reggel n S skuti Zolt n megtartotta utols f el ad s t, fontos kijelent st hangoztatva a v g n: ti vagytok az egyh z!

“Istent csak a szereteten t tudjuk megismerni” – mondta a r koskereszt ri lelk sz. Az embernek van egy gyermeki hite. Enn l szebb nincs is. Sz ks g van azonban arra, hogy feln tt hit nk legyen: a feln tt hit a meg lt bizalom, az elk telez d s s engedelmess g, az, hogy saj tomm v lik mindaz, amit Istent l kapok, amit r la tudok. “Nem el g tudni, hogy Isten j , b lcs s hatalmas. R kell tenn nk erre az eg sz let nket. A bizalom nem egy sz ks ges plusz, hanem az eg sz let nk” – hangzott el a sz npadr l.

Ki merj k-e engedni a kez nkb l az ir ny t st? Merj k-e azt mondani Istennek, akkor is szeretlek, ha rossz t rt nik velem? B rmit teszel velem, akkor is szeretlek s szeretni foglak? R d b zok mindent? – komoly k rd sek, s lyod dolgok. nmagunkban sem tudunk b zni, h t m g egy olyan Istenben, akit nem l tunk. viszont l t minket s mindig szeret.

“A hit nem individu lis, hanem k z ss gi dolog. Egy tt br zoljuk ki, hogy j Istenben b zni.” Az el tt nk j r k p ld ja mind megannyi felki lt jel sz munkra; megtan t arra, hogy nem vagyunk egyed l. Egy tt, Isten n pek nt lhet nk itt a vil gban, lehet nk az gyermekei, hiszen, ahogy S skuti Zolt n is z rta az el ad s t, “egy a hit, egy az Isten, egy a kereszts g.”

Szóljon hozzá