Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Testvérgyülekezetek találkozója Pettyénben

Testvérgyülekezetek találkozója Pettyénben

Forrás: Friss Újság

Tegnap Pettyénben egy egész napot töltöttek együtt a pettyéni és a panyolai református testvérgyülekezetek.

Elek György

A Pettyéni Református Egyházközség testvérgyülekezeti kapcsolatot ápol a Panyolai Református Egyházközséggel (Magyarország), s minden év augusztásában felváltva látogatják meg egymást, ebben az évben a panyolaiak jöttek el, hogy együtt töltsenek el egy napot. Az ünnepi istentiszteleten Keresztúri Erzsébet amaci lelkipásztor hirdetett igét. Ékes kapun jöttünk be a templomba — kezdte prédikációját az igehirdető —, a kapun, ami Isten házába vezet. Az ékes kapu árnyékában viszont sok baj, sok nyomorúság is meghúzódik. Ékes kapun ment be Péter és János is a jeruzsálemi templomba (Ap. Csel. 3:1–10), a templom előtt találkoztak a sánta koldussal, aki alamizsnát kért tőlük, Péter azonban Jézus nevében meggyógyította.

Vannak, akik szokásból mennek a templomba, de a szívüket otthon hagyják. Mi is gyakran elindulunk alamizsnaszerző útra: jobb munkahelyre, sikerre, jobb létre, megértésre, megbecsülésre, egészségre, boldogságra, szeretetre, áldásra vágyunk… Mivel mindenből keveset kapunk, a hálánk is kevés. Ha emberektől kapjuk azt, amit kérünk, az csak alamizsna. Ha nem kapunk meg mindent, csalódottak vagyunk, de mi is csak töredékeket adunk. Az emberek mindent szeretnének megkapni, amire vágynak, de Istenről megfeledkeznek. Mennyire megváltozna a mi életünk is, ha szembenéznénk Istennel. Az az ember, aki tudja dicsérni Istent, elérte élete célját. Isten gyógyítani akar, helyre akarja állítani az életünket, hogy az Ő családjának a tagjai legyünk — fogalmazott az igehirdető.

Tuzán Jánosné ismertette a 2002-ben megalakult Makrai Anna nőszövetség megvalósításait és terveit. Verset mondott Darabán Bettina, énekelt a gyülekezeti kórus. Maradandó élményt nyújtó koncertet adott Pop Razvan és Beáta Budean-Mihály Judit zongorakíséretében. Özvegy Bajnai Csabáné visszaemlékezett arra a tizenegy évre, amit Pettyénben töltött, és megosztott néhány olyan emléket, amiről eddig nem beszélt.

Délután Tisza Tibor panyolai lelkipásztor hirdetett igét, este pedig a RetroMánia zenekar koncertezett.

Szóljon hozzá