Kezdőlap / Református hírek / Testvéregyházi támogatás kisgyülekezetek lelkészeinek

Testvéregyházi támogatás kisgyülekezetek lelkészeinek

Forrás: http://harangszo.blogspot.com/

Kilenc kisgyülekezet lelkipásztora vehetett át amerikai céladományt május 13-án, pénteken, a Királyhágómelléki Egyházkerület Igazgatótanácsi hivatalában.

A fejenként 780 lejnek megfelelő összeget egy-két-három dolláronként – az Államokban ennyi egy fő perselyes adománya – gyűjtötte össze a partiumi reformátusok pennsylvániai testvéregyháza. Csűry István püspök, az Amerikai Presbiteriánus Egyháznál tett tavaly nyári látogatásán a kislélekszámú szórványgyülekezeteket pásztorló lelkészek nehéz helyzetéről is beszámolt. Vendéglátói ezt követően gyűjtést hirdettek, hogy jelképes összeggel bár, de segíteni próbálják a partiumi szórvány- és kisgyülekezetek lelkipásztorainak szolgálatát – számolt be lapunknak az előzményekről Antal János külügyi előadótanácsos.

A személyes és a gyülekezetek szintjén kiépülő kapcsolatok elsődleges fontosságúak – hangsúlyozta az ünnepségen Csűry István püspök, arra bátorítva a támogatásokat átvevő lelkészeket, hogy eleven kapcsolatot építsenek ki a tengerentúli adományozókkal.
Fábián Tibor, Harangszó

 

Szóljon hozzá