Kezdőlap / csillagpont / Te, mint a reform ci folyamat nak r szese – P ntek esti h tat a Csillagponton
[*~ alt *]

Te, mint a reform ci folyamat nak r szese – P ntek esti h tat a Csillagponton

Szanyi Gy rgy k rp taljai lelkip sztor hirdette az Ig t a Csillagpont utols esti h tat n, melyen az Ige meg l s re h vott fel a lelkip sztor.

“Z keus elb jik a f gelevelek k z tt, mert ott nem l tnak a sz v be, nem ismerik, s nem tudj k, mi j tsz dik le benne” – id zte fel igehirdet s ben a lelk sz. A rejt zk d embert azonban J zus nem hagyja elb jni – de ez nem is f rne ssze vele: “J zus, aki pokolba sz llt az ember rt, nem fogja hagyni t megsz l t s n lk l a t megbe vegy lni.” J zus szeret annyira, hogy szrevegyen, a f gefalevelek k z tt is meg akar sz l tani a rejt zk d sben.

A reform ci akkor kezd dik, mikor J zus megsz l t. Akkor kezd dik a form l d s, mikor a f led elkezd figyelni arra a J zusra, aki sz longat” – mutatott r Szanyi Gy rgy, majd hozz tette: nemcsak egy tra akar j nni, hanem eg szen haz ig. “J zus ott akar lenni a poklodban, az r m dben, az letedben, mert neki fontos vagy, minden odaadott rted.” Arra biztatta a r sztvev ket, ne gy menjenek haza, hogy “j volt, azonban ennyi volt”, hanem hagyj k, hogy J zus is vel k tartson. Ahol J zus jelen van, ott valami nagyszer t rt nik: az ember elkezd figyelni r s elkezdi lvezni a szeretet t.

Isten szeretete ki fogja majd szor tani a tettet – nem er vel s hatalommal, hanem Lelk vel. nem csak az let kit ntetett pillanataiban – mint p ld ul a Csillagpont – van jelen, hanem vel nk megy s megmutatja, mit kell tenni. “Engeded, hogy J zus elk s rjen s megt rt njen, aminek meg kell – a reform ci ” – biztatta a tal lkoz r sztvev it. Mi is lehet nk a reform ci r szesei.

Szóljon hozzá