Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Találkozás ajándéka –Tornyospálcáról és Jékéről Erdődön

Találkozás ajándéka –Tornyospálcáról és Jékéről Erdődön

Pünkösd bűnbánati hetében egy különleges ajándék adatott az erdődi református gyülekezet közösségének és a lelkipásztorának.

Június 6-án a gyülekezet közösségét Magyarországról a tornyospálcai és jékei református gyülekezet tagjai látogatták meg. Ez több szempontból is nagy ajándék volt a lelkipásztornak és az erdődi gyülekezetnek, mégpedig azért, mert Kaszaniczki Csongor szolgálatának kezdete 2011-ben exmisszusként innen indult el. „Csodálatos élmények sokasága van bennem. A pálci és jéki gyülekezet végig kísért eddigi utamon, mert eddig szolgálati helyeimen mind meglátogattak akár Élesden, Szatmár-Láncosban, amikor segédlelkészkedtem, és most pedig Erdődön.  Szeretettel gondolok vissza az ott eltöltött éveimre ahol sokat tanulhattam. Tiszteletesúrék már az eleitől családként tekintettem rám és ez csodálatos hálaérzéssel töltött el. A gyülekezet közösségét is szívembe zártam és és örömmel fogadtam a közös találkozásunkat. Remélem e találkozásnak majd folytatása is lesz az Úr akaratából.” – mondta Kaszaniczki Csongor lelkipásztor.

A találkozón, az erdődi református templomban Kaszaniczki Csongor a Jóél könyve 3 fejezete első 3 verse alapján prédikált:„Azután kitöltöm majd lelkemet minden emberre. Fiaitok és leányaitok prófétálni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok látomásokat látnak. Még a szolgákra és szolgálólányokra is kitöltöm lelkemet abban az időben. Csodás jeleket mutatok az égen és a földön” Krisztus nem hagyott el bennünket feltámadása után sem, mert elküldte az Szentlelkét az emberekhez. – mondta az igehirdető. Isten számunkra ma egy lehetőséget ad, hogy meghalljuk a próféciát, amely nemcsak akkor, hanem ma is aktualitással rendelkezik. a  Mi mennyei Királyunk azt szeretné, ami szívünkre helyezni, hogy ember bízd, az életedet Istenre, indulj el a kitaposott ösvényen, amelyet Krisztus mutat. – szólt a bátoritó üzenet.

Lukács Gyöngyi erdődi iskolai aligazgatónő a vendégeknek beszélt Erdőd város nevezetességeiről, a vendégek  meglátogatták a várat, a Petőfi-emlékhelyet és lelkileg, szellemileg feltöltekezve indultak haza.

Szóljon hozzá