Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szívműtét előtt együtt imádkoztak

Szívműtét előtt együtt imádkoztak

A templomban imádkoztak csütörtök délután, mielőtt Orsolya szívműtétére sor kerülne. – tudtuk meg Király Lajos esperestől.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Batizon a négy történelmi egyház fogott össze, hogy a tíz éves Balogh Orsolyán segítsenek, hiszen szívműtétre van szüksége. A település lakosainak, a családnak és magyarországi segítőknek sikerült összegyűjteni annyi pénzt, hogy a beavatkozás hamarosan megtörténjen Debrecenben. Dr. Frank Nager a The Mythology of the Heart (A szí mitológiája, 1993) című könyvében bámulatosan írja le, hogy milyen fontos szerepet töltött be a szív a kultúrák gondolatvilágában, melyet sok esetben szimbólumként is használtak. Úgy vélték, hogy a szív az életerő centruma, az értelem, a bátorság, a hit, a szenvedélyek és az érzelmek „lakhelye”. Hálásak vagyunk és köszönjük Dr. Nagy-Baló Edinának, a Debreceni Kardiológiai Intézet orvosának a hónapokon át tartó közbenjárását, segítségét és szakmai tanácsait, melyek által lehetőség nyílt a debreceni műtétre. Isten áldását kérjük életére.

A Zsoltáros a következőket írja: „Azért örül az én szívem és örvendez az én lelkem; testem is biztosságban lakozik.” (Zsolt 16,9). Kedves Orsolya! Imádságos lelkülettel állunk melletted, és azt kívánjuk, hogy a te szíved is örvendezzen a műtét után. Isten áldjon téged, a családodat és Dr. Clemens Marcellt, a műtétet végző orvost egyarán

Szóljon hozzá