Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szilágyi Domokos Egyházmegyei Református Szavalóverseny (V.)

Szilágyi Domokos Egyházmegyei Református Szavalóverseny (V.)

A Batizi Református Egyházközség felhívást intéz a versszerető általános-és középiskolásokhoz. A rendezvény elsődleges célja olyan szavalóverseny megszervezése, mely méltó módon megemlékezik SZILÁGYI DOMOKOS életművéről, aki 1955 és 1960 között élt Batizon, mivel édesapja, Károly tiszteletes, volt a gyülekezet lelkipásztora. A szavalóversennyel olyan hagyományt akarnak teremteni, mely feléleszti és fenntartja az ifjúságban a Szilágyi Domokos költészete iránti érdeklődést. A szavalóverseny időpontja: 2013. június 8. de. 10 óra

A versenyre a Szatmári Református Egyházmegye verskedvelő diákjait várják.

A versmondóknak összesen két Szilágyi Domokos verset kell tudniuk könyv nélkül: egy kötelező és egy szabadon választott verset. A kötelező versek címe:

I-IV. osztály: Tavasz

V-VIII. osztály: Maszek ballada

IX-XII. osztály: Szerelmes vers a szabadsághoz

A kétfordulós verseny első szakaszában a kötelező versből adnak számot a versenyzők, míg a második fordulóban kerül sor a szabadon választott vers elmondására.

Jelentkezési határidő: 2013. május 31. Jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: e-mail: batiziref@freemail.hu, Tel: 00261-774.067, 0745-906.903

A szavalóverseny első alaklommal 2008-ban került megszervezésre, ekkor közel húszan jelentkeztek gyermekek és ifjak közül. Azonban évről-évre nőtt a szavalni vágyók száma, így 2012-ben már több mint negyvenen vettek részt a szavalóversenyen. A jelentkezőket elkísérik családtagok, lelkipásztorok és felkészítő tanárok, akik közösen gyűlnek össze az Ige és a Vers asztala köré, hogy lélekben, barátságban, tudásban, és könyvjutalomban meggazdagodva térhessenek vissza gyülekezeteikbe.

Szóljon hozzá