SZIKE

Őrült vagyok! – mondtam a múlt héten tartott SZIKE tábor megnyitóján. Valóban őrültség volt háromszáz fiatalt fogadni, egy hétig figyelni, lelkileg és testileg táplálni és eziránt felelősséggel lenni. Nyilván kitűnő szervezőcsapatom, közösségem volt, akik segítettek a szervezésben, hálás is vagyok nekik…

Ez volt az utolsó tábor, amit ifjúsági előadóként szerveztem. Ezután is szívesen szolgálok fiatalok felé, de már nem ez lesz az elsőrendű megbízatásom. A hogyan tovább Isten kezében van, és nála van a legjobb helyen. Legyen meg az Ő akarata!

Egy kicsit ilyen szemmel is nézek vissza erre a táborra. Bár már a beszámolót, a cikket, megírtam, három jelenet, gondolat itt motoszkál bennem: nem tudom nem kiírni.

  1. Sokan voltunk. Ez igaz. Nem kritikaként veszem, de többen is mondják, többen voltunk a kelleténél. Kívánok hasonló gondokat templomaikba! Erről az jutott eszembe, hogy van egy lelkészbarátom, akinek nyolc gyermeke van. Többen rákérdeztek már, hogy miért vállalt be ennyi gyermeket. Ő válaszul elő szokta venni családi fotót, és azt a kérdező felé nyújtva, csak ennyit kérdez: melyiknek nem kellett volna megszületni? Nos, én sem tudom megmondani, hogy a háromszáz táborozóból melyiknek nem kellett volna ott lennie. Ennek az évnek az elején az Úr Igéje ezt üzente: „Aki hozzám jön, azt én nem küldöm el.” (Jn 6,37)
  2. Sokat fotóztam a táborban. Ahogy szoktam, mert én vagyok a fotós pap. Egyik este odajött hozzám egy fiú(!) és megkért arra, hogy a róla készült fotókat ne tegyem fel. Jóképű fickó, ezért is döbbentett meg a miértemre adott válasza: mert csúnya vagyok. Akkor ez a válasz szó nélkül hagyott. Remélem, de nagyon remélem, hogy a többi táborozóval együtt ő is elmondta utolsó estén: Isten csodálatos alkotása vagyok. Jézus Krisztus tulajdona vagyok.
  3. Mit keresnek a táborban olyanok, akik rosszak, csintalanok? Miért engedjük őket be? Egyik szervezőtársam azonnal válaszolt a felmerülő kérdésre: Hogy változzanak!!! Ha egy valakinek sikerült változnia ebben a táborban, jó irányba, már megérte. Isten kezébe vette SZIKÉJÉT és kivágta belőle a rosszat. Ezért Övé legyen minden dicsőség!

Vélemény, hozzászólás?