Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / SZIKE-tábor – Fontos tundivalók és program

SZIKE-tábor – Fontos tundivalók és program

A vasárnap kezdődő SZIKE-táborban a fiatalok a következő gondolatokat olvashatják az esemény programfüzetében:

“Kedves fiatalok!

Isten hozott benneteket a SZIKE-táborban! Nem tudom, hogy milyen céllal, milyen elvárással érkeztetek ebbe a közösségbe, de azt tudom: lehetőségetek nyílik majd arra, hogy Istennel találkozzatok. Az Ő szava fog hangzani igehirdetésben, előadásban, énekben, beszélgetésekben… Óriási lehetőség, ragadjátok meg az alkalmakat! Figyeljetek oda Rá és egymásra!

A tábor témája a szomorúság lesz, de én még is azt kívánom, legyetek boldogok, szerezzetek jó élményeket, s ha szomorúak vagytok, leljetek vigaszt!”

Fontos tudnivalók

  • Ez egy vallásos tábor, melynek elsődleges célja az ifjak hitének megtalálása és építése. Éppen ezért a programok közül fellelhetőek ugyan a világi elemek, de nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az üzenet eljusson az ifjak szívéhez. Van üzenetünk!
  • Vannak ugyan világi elemek és igyekszünk modernek lenni, de az alapvető erkölcsi szabályokra odafigyelünk. A csúnyabeszédet büntetjük, káromkodóktól elbúcsúzunk. Ez egy drog- és alkoholmentes tábor.
  • Az étkezéssel kapcsolatosan tudni kell, hogy az ebédet és a vacsorát „cateringes” cég hozza. Hétfőn a Szatmár-Szamos-negyedi, szerdán a Szatmár-szigetlankai, csütörtökön pedig a batizi gyülekezet ajándékoz meg egy vacsorával. Akinek nem tetszik az étel, az csendben vesz magának a boltból. Hétfőtől otthonról hozott ételeket tilos fogyasztani!
  • A boltba menés napi két alkalommal történik, ha a szervezők úgy akarják. Mindez szervezett körülmények között.
  • Vigyázat, mert a telefon átállhat ukrán hálózatra, ami nem olcsó „mulatság”
  • Minden programon kötelező a részvétel, csak a szabadidős tevékenységek opcionálisok!
  • A táborszervezőknek mindig igazuk van!

A szervezők nevében: Rácz Ervin

Szóljon hozzá