Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Szeretettel és imádsággal készült tarisznyák

Szeretettel és imádsággal készült tarisznyák

A ballagás időszakának szeretetteljes, felemelő és megható jelenete az, amikor a Szatmári Református Egyházmegye Nőszövetsége tarisznyákat készit a Szatmárnémeti Református Gimnázium ballagóinak. Igy történik ez 1997 óta.  

Nagy Erika egyházmegyei nőszövetségi elnök, missziói előadó köszöntésében elmondta: “Fontos, hogy a tarisznya egyfajta ékszer legyen, amely kifejezi az eszközt, amelybe sok minden beleférhet. Útravalóul belevarrtuk szívünket, szeretetünket, imádságainkat és jó kívánságainkat”

Ugyanakkor Póti Eduárd igazgató hozzáfűzte: “Az a szeretet, amely felénk minden évben megvalósul nem csak csodálatos, hanem felemelő érzés is. A tarisznya ma már ugye jelkép, de régen létfontosságú dolog volt, amit az ember, ha el akart indulni valahová, hasznos dolgokkal töltötte meg. A szorgos nőkezeknek köszönhetően a diákjaink évről évre úgy léphetnek tovább és úgy kezdhetnek új úton járni, hogy velük van az a tarisznya, ami az önök szeretetével készült” – tette hozzá.

Higyed Gyöngyi, Molnár Ágota és Boga Ferenc a 11. osztályok osztályfőnökei és Lovász Erzsébet a 7. osztály-, illetve Szilágyi Noémi az ovisok képviseletében, vették át a tarisznyákat, hogy majd továbbítsák azokat a ballagóknak. Szász Éva németi nőszövetségi tag fogja össze azokat a munkákat, melyet több asszonytestvérünk végez, így készül el évről évre a jelképes ajándék.

Bogya Kis Mária egyházkerületi nőszövetségi elnök és Erdei Árva István iskolalelkész is kifejezte, hogy a ballagó tarisznyák szeretettel és imádsággal készültek.

Szóljon hozzá