Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Református Családok Csendesnapja Sólyomkőváron

Református Családok Csendesnapja Sólyomkőváron

„De akik az Úrban bíznak, eröjük megújul, szárnyra kelnek, mint a saskeselyük, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” (Ézs.40,31)

Május 13-án Sólyomkőváron, a KREK Ifjúsági Központjában került sor először a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Presbiteri Szövetségének szervezésében a Református Családok Csendesnapjára. Erre az alkalomra kilenc egyházmegyéből érkeztek presbiterek hitvestársukkal együtt, mintegy 150-en, ebből 40 a Szatmári Református Egyházmegyéből. Büszkék voltunk arra, hogy nemcsak mi voltunk a legtöbben, de mindkét előadó egyházmegyénkből való, sőt a püspök úr is Szatmár megyei származású. – mondta Nagy Erika szatmári missziós.

A csendesnap résztvevőit Tóth András KREPSZ-elnök és a vezetőség tagjai fogadták, vállalva a házigazdák szerepét.

A nyitó áhítatot Csűry István püspök tartotta az ApCsel 9,16 alapján. Előadást tartottak Király Lajos esperes: A férfi és nő-pásztorálpszichológiai és antropológiai vonatkozásában, valamint Barbara Beáta klinikai szakpszichológus: Gyermek a családban címmel.

A Sarmaság-bányatelepi ifjúság szolgálata örvendeztette meg végül szíveket és ébresztette fel reményeket a jövő utánpótlását illetően. A találkozó ünnepi ebéddel zárult, melyről a szervezők gondoskodtak.

Bár zord, esős, szeles időjárás volt, szívünket melengették az ott hallottak, hiszen a Szeretet Igazi Forrásából meríthettünk, erősíthettük meg hitvestársi, családi érzéseinket. Megértettük miért is vagyunk olyanok, amilyenek és tanácsokat kaptunk életünk jobbítására! Kívánjuk, Isten segítsen bennünket abban, hogy példamutató életet élve másokat is Hozzá vezessünk! Köszönjük a lehetőséget! – szólt Nagy Erika missziói előadó beszámolója.

Szóljon hozzá