Öt útravaló öt konfirmandusnak – konfirmáció Mikolában

Május 21-én öt ifjú tett bizonyságot hitéről a konfirmáció alkalmával, Mikola Református Templomában.  Csáki Emma, Csáki Ádám Károly, Dobos Dávid, Kállai Dorottya és Németi Tamás Mátyás tett fogadalmat, hogy egyházának és Urának hűséges tagja és követője lesz.

Az öt konfirmandus, öt útravalót kapott, amit magukkal vihetnek életutukon:

  1. Öt seb. Az Ő sebeivel gyógyulánk meg. (Ézsaiás 53,5) Hiszem, ha látom, – mondta egykor Tamás. Boldogok, akik nem látnak és hisznek – mondta neki Jézus. Én Uram és én Istenem, lett Tamás konfirmációja. Krisztus öt sebe ma is gyógyít, hitvallásra késztet.
  2. Öt sola. Reformátori felismerés: kegyelemből hit által, a Krisztus érdeméért, az Írás szerint, ezért Istené a dicsőség.
  3. Öt hang. Pentaton. Zenei anyanyelv. Kevéssel is sokat elmondani, énekelni és élni, önazonosságunkat a világ legszebb nyelvén kifejezni.
  4. Öt kenyér. Jézus kezében gyarapodhat. Öt konfirmandus, öt cipócska, a krisztusi minimum útján falat kenyérré válni az „éhezők” számára.
  5. Öt év. Ennyi ideje hiányzik ebből a generációból István-Krisztián, aki most a hatodik konfirmandus lenne. Krisztián = Krisztusi (kis káté 43.) István = koszorú. Az övé már hervadhatatlan, és krisztusi. Mert akár élek, akár halok, Jézus Krisztusnak tulajdona vagyok, Szentlelkével biztosít az örök élet felől, késszé tesz arra, hogy őneki éljek. (Heidelbergi Káté 1.)

További képek: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=100069938058200&set=a.542500401424557

Vélemény, hozzászólás?