Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Nőnapi szeretetkamatoztatás Szigetlankán

Nőnapi szeretetkamatoztatás Szigetlankán

Hétről hétre, minden hétfőn lelkes nőszövetségi csapat gyűl össze a Szatmárnémeti-Református Egyházközség Emmaus Gyülekezeti Házában, nemcsak csigatészta készítés végett, hanem legfőképpen Istennel és egymással való közösségbe lépni.

A Szigetlankai Református Egyházközség Károlyi Zsuzsanna Nőszövetségének tagjai hétfőn nőnapot tartottak, hálát adva Istennek azért, hogy nőként, asszonyként, anyaként és nagymamaként szolgálhatnak a közösség felé Istennek.

Rácz Ervin szigetlankai lelkipásztor a bibliaolvasó kalauz szerinti napi Igével köszöntött: “Amikor vendégséget szerzel, hívd a szegényeket, csonkabonkákat, sántákat, vakokat, és boldog leszel, mivel nem fizethetik vissza neked, de viszonzásban részesülsz majd az igazak feltámadásakor.” (Lk 14,13-14) A jellemedet leginkább az mutatja meg, hogy miként bánsz azokkal, akiktől semmit nem vársz viszonzásul. Haszonelvű világunkban életünk azon momentumai is megfertőződnek, amelyek az önfeledt örömről kellene, hogy szóljanak. S, ha már haszon és befektetés, közelítsük meg innen a helyzetet! Abba szoktunk befektetni, amit fontosnak tartunk. Az örök élet kérdése számunkra mennyire fontos? Jézus egyértelműen kimondja, hogy valamit viszonzásul csak az igazak feltámadásánál fogunk megkapni. Abban az országban pedig csak egy fajta valutát fogadnak el: a szeretetet! – mondta áhítatában a lelkész.

Ezt a szeretetet gyakorolták és kamatoztatták az ezen az alkalmon is. Maskulik Klára, Rácz Enikő egyházközségi nőszövetségi elnökök, valamint Csorvási Margit alelnök és Erdei Enikő titkár szervezésében ajándékot is kaptak a tagok, melyet a fiatalember adott át, de Csorvási Béla főgondnok és Kovács Tibor gondnok is ajándéktortával kedveskedett, édeskedett a gyülekezet nevében.

Szóljon hozzá