Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Műhelyek, interaktív beszélgetések a Függőlegesen – Regisztráltál már?

Műhelyek, interaktív beszélgetések a Függőlegesen – Regisztráltál már?

A műhely egy interaktív beszélgetés rövid bevezetővel, egy előadóval és Veletek. Egy hely, ahol felteheted kérdéseidet, elmondhatod véleményedet. Itt a te kérdéseid a fontosak! – olvassuk a fuggoleges.ro-n, ahol még lehet regisztálni az ifjúsági eseményre. 

2017. május 5-7 között várnak minden ifjút a Szatmárnémeti-Németi templomba.

Az alábbi témák kerülnek feldolgozásra ezeken az alkalmakon.

Cím

Rövid leírás
1. Mikor vagyok férfi?! A legtöbben azt gondoljuk, ha mar elértünk egy bizonyos kort, férfiak vagyunk. Ha bizonyos termékeket fogyasztunk, férfiak vagyunk. Ha végigcsinálunk kemény dolgokat, férfiak vagyunk. De mit jelent férfinak lenni a Biblia tükrében? Hogyan érhetek férfivá?
2. Mikor vagyok nő?! Nőnek lenni a mai világban nem egyszerű: sokszor kihasználnak és alulértékelnek. De vajon hogyan lát engem Isten? Mire lettem teremtve és mikor értem nővé?
3. Dönts! A döntéseimnek súlya van, meghatároznak engem, sőt holnap akár vissza is üthetnek. Hogy döntsek helyesen, mikor a mai világban mindenki azt mondja, hogy semmi sem abszolút, nincs jó és rossz döntés, de valamiért dolgokat mégis helytelennek érzek.
4. Ideje van a harcnak Általában azt halljuk: Szeress! Fogadd el! Ne tégy semmit, a dolgok maguktól helyrejönnek, az idő mindent megold.

Isten harcosnak akar, az Ő harcosának!

5. Bölcsesség kezdete… „Bölcsesség kezdete az Úrnak félelme” Zsolt. 111:10

A bölcsesség elengedhetetlen az élethez. Sokszor nem elég okosnak lenni, hanem bölcsnek kell lenni. Vajon aki okos, az bölcs is? Melyik iskolában sajátíthatom el a bölcsességet?

6. Nincs időd?! Szakíts!!! Az igazán fontos dolgokra időt kell szakítani, mert könnyen elveheti az időmet más, kevésbé fontos dolog. Tudni kell, hogyan töltsük meg életünket tartalommal, és ehhez idő kell!
7. Megvan az ideje a szexnek! A legtöbbünkben nagyon erős vágyak törnek fel a másik nem iránt, főleg ha kapcsolatban vagyunk. Tudjuk, hogy a házasság előtti szex tilos, de ennyi lenne?
8. Megvan az ideje a dicsőítésnek Mi a dicsőítés? Csak az énekek által dicsőíthetek, s ha nincs jó hangom, már nem is tudok jól dicsőíteni?
9. Tagadd meg önmagad… (Identitásom Krisztusban) „ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, és vegye fel az ő keresztjét minden nap és kövessen engem”

Hogyan tagadjam meg magam, hogy önmagam legyek, hogy identitást nyerjek Krisztusban?

10. Ima?! Miért? Mikor? Mire? Az ima erősségünk, fegyverünk, de ennél több is lehet.Mi is valójában az ima? Mire használhatom és hol vannak a határok?
11. Időt a családra Igen, legtöbbször a családom unalmas, de ismerem őket valójában? Fontosak kell legyenek, mert rajtuk mutatkozik meg, hogy mennyire tudok szeretni másokat.
12. Időt a gyülekezetre Van-e időm a gyülekezetemre, hogy szolgáljak, megismerjek másokat, aktív tag legyek? Ne csak kapjak, hanem adjak is.
13. A keresztem

Felvenni a keresztet nem könnyű. Nehéznek érezzük, ezért levágunk belőle, letesszük, otthagyjuk, de rá kell jönnünk, hogy csak akkor haladunk hitben és lélekben előre, ha mindennap felvesszük és visszük.

Szóljon hozzá