Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / M helyek, interakt v besz lget sek a F gg legesen – Regisztr lt l m r?
[*~ alt *]

M helyek, interakt v besz lget sek a F gg legesen – Regisztr lt l m r?

A m hely egy interakt v besz lget s r vid bevezet vel, egy el ad val s Veletek. Egy hely, ahol felteheted k rd seidet, elmondhatod v lem nyedet. Itt a te k rd seid a fontosak! – olvassuk a fuggoleges.ro-n, ahol m g lehet regiszt lni az ifj s gi esem nyre.

2017. m jus 5-7 k z tt v rnak minden ifj t a Szatm rn meti-N meti templomba.

Az al bbi t m k ker lnek feldolgoz sra ezeken az alkalmakon.

C m

R vid le r s
1. Mikor vagyok f rfi?! A legt bben azt gondoljuk, ha mar el rt nk egy bizonyos kort, f rfiak vagyunk. Ha bizonyos term keket fogyasztunk, f rfiak vagyunk. Ha v gigcsin lunk kem ny dolgokat, f rfiak vagyunk. De mit jelent f rfinak lenni a Biblia t kr ben? Hogyan rhetek f rfiv ?
2. Mikor vagyok n ?! N nek lenni a mai vil gban nem egyszer : sokszor kihaszn lnak s alul rt kelnek. De vajon hogyan l t engem Isten? Mire lettem teremtve s mikor rtem n v ?
3. D nts! A d nt seimnek s lya van, meghat roznak engem, s t holnap ak r vissza is thetnek. Hogy d ntsek helyesen, mikor a mai vil gban mindenki azt mondja, hogy semmi sem abszol t, nincs j s rossz d nt s, de valami rt dolgokat m gis helytelennek rzek.
4. Ideje van a harcnak ltal ban azt halljuk: Szeress! Fogadd el! Ne t gy semmit, a dolgok magukt l helyrej nnek, az id mindent megold.

Isten harcosnak akar, az harcos nak!

5. B lcsess g kezdete… “B lcsess g kezdete az Asrnak f lelme” Zsolt. 111:10

A b lcsess g elengedhetetlen az lethez. Sokszor nem el g okosnak lenni, hanem b lcsnek kell lenni. Vajon aki okos, az b lcs is? Melyik iskol ban saj t thatom el a b lcsess get?

6. Nincs id d?! Szak ts!!! Az igaz n fontos dolgokra id t kell szak tani, mert k nnyen elveheti az id met m s, kev sb fontos dolog. Tudni kell, hogyan t lts k meg let nket tartalommal, s ehhez id kell!
7. Megvan az ideje a szexnek! A legt bb nkben nagyon er s v gyak t rnek fel a m sik nem ir nt, f leg ha kapcsolatban vagyunk. Tudjuk, hogy a h zass g el tti szex tilos, de ennyi lenne?
8. Megvan az ideje a dics t snek Mi a dics t s? Csak az nekek ltal dics thetek, s ha nincs j hangom, m r nem is tudok j l dics teni?
9. Tagadd meg nmagad… (Identit som Krisztusban) “ha valaki n ut nam akar j nni, tagadja meg mag t, s vegye fel az keresztj t minden nap s k vessen engem”

Hogyan tagadjam meg magam, hogy nmagam legyek, hogy identit st nyerjek Krisztusban?

10. Ima?! Mi rt? Mikor? Mire? Az ima er ss g nk, fegyver nk, de enn l t bb is lehet.Mi is val j ban az ima? Mire haszn lhatom s hol vannak a hat rok?
11. Id t a csal dra Igen, legt bbsz r a csal dom unalmas, de ismerem ket val j ban? Fontosak kell legyenek, mert rajtuk mutatkozik meg, hogy mennyire tudok szeretni m sokat.
12. Id t a gy lekezetre Van-e id m a gy lekezetemre, hogy szolg ljak, megismerjek m sokat, akt v tag legyek? Ne csak kapjak, hanem adjak is.
13. A keresztem

Felvenni a keresztet nem k nny . Neh znek rezz k, ez rt lev gunk bel le, letessz k, otthagyjuk, de r kell j nn nk, hogy csak akkor haladunk hitben s l lekben el re, ha mindennap felvessz k s vissz k.

Szóljon hozzá