Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Mindent Isten teremtett – elkezdődött az imahét Batizon

Mindent Isten teremtett – elkezdődött az imahét Batizon

Vakáció van, talán ezért, több gyülekezet erre a hétre programozza imahetét. Batiz református gyülekezetében sincs ez másképp, a szünidőt lelki feltöltekezésre is használhatják, nemcsak a diákok és a pedagógusok, hanem az egész gyülekezet, ökumenikus kitekintéssel.

Hétfőn, az imahétkezdő alkalomba tekintett be lapunk, amikor Dr. Geréb Miklós irinyi lelkipásztor hirdette Isten szavát: „Akkor ezt mondta Isten: Teremtsünk embert a magunk képére és hasonlóságára. Uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, mind az egész földön és a földön csúszó-mászó mindenféle állaton. Megteremtette tehát Isten az embert a maga képére; Isten a maga képére és hasonlóságára teremtette: férfiúvá és asszonnyá teremtette őket. Megáldotta őket Isten, és ezt mondta nekik: Szaporodjatok és sokasodjatok, töltsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön csúszó-mászó mindenféle állaton.” (1Mózes 1,26-28) Az élet Istentől van. – szögezte le mindenekelőtt az igehirdető.  Mindent Isten teremtett, és ez akkor is úgy van, ha erre sokan legyintenek. Ugyanakkor a világnak, a bűn torzításai miatt, szüksége van ujjáteremtésre. A prédikáció végén Geréb felhívta a figyelmet arra, hogy az, mit az Isten megteremtett, ma is úgy működik, csoda, Reményik versét idézve: „Ne várj nagy dolgot életedbe,/ Kis hópelyhek az örömök,/ Szitáló, halk szirom-csodák:/ Rajtuk át Isten szól: jövök.”

Király Lajos esperes, házigazda lelkipásztor köszönte meg a szolgálatot, majd vezényelte a gyülekezet énekkarát: Glória, Ne félj, mert megváltottalak. A két ének között Török Máté ifjú és tehetséges kántor zongorajátéka gyönyörködtetett.

A hét további részében a következő vendég-igehirdetőket várják Batizra: Dohi Arnold, Szatmárnémeti-Németi, Pálffy Tamás unitárius, Bencze-Kádár Orsolya Nagykároly-Kertváros, Bogya Kis Áron Nyírlövő/Lövőpetri, Kálmánné Szilvási Beáta Kishódos/ Nagyhódos, Szmutku Róbert, Nagybánya (róm. kat.) Utóbbi alkalom ökumenikus istentisztelet lesz, mint ahogy az elmúlt években ezt már megszokhatták azok, akik  részt vettek Batiz imahetén. Idén is várnak szeretettel mindenkit az alkalmakra, melyek minden nap koraeste 6 órakor kezdődnek.

Szóljon hozzá