Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Mikulás- és ünnepvárás a láncosiak szervezésében

Mikulás- és ünnepvárás a láncosiak szervezésében

Szerdán délután 16 órától a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében gyermekek, szülők és tanárok gyűltek össze várva a nagyszakállút, de leginkább az ajándékát. Ugyanakkor az ünnepi hangulat mellett az Igére is figyelhettek együtt, a közelgő advent lényegére koncentrálva.  

Korda Zoltán lelkipásztor lapunknak elmondta, hogy a tanárokkal és szülőkkel együtt ők is megpróbáltak gyermekké válni, együtt felnézni valakire, aki örömöt hoz. A gyermekek a Mikulás személyében, a felnőttek pedig Isten gondviselésében találták meg mindezt. Ez a feltekintés azt is jelenteti, hogy közben kitisztul a tekintet attól a reménységtől, amit Krisztustól kapunk.

Az ünnepségen megköszönték Ember Zsuzsa nőszövetségi tagnak, aki 25 éve rendszeresen elkészíti az alkalom dobostortáját, amit minden Mikulásváráskor kisorsolnak, tombola által. A nyertes ez alkalommal is örömét lelte benne. Ezt követte az a műsor, amit Kaszaniczki Csongor ifjúsággal foglalkozó lelkipásztor a fiatalokkal együtt elkészített.

Korda Zoltán lelkipásztor továbbá kifejtette, fontos gyermekként éljük meg ezeket a pillanatokat is, mert Jézus Krisztus azt mondja, hogy csak igy mehetünk be az Isten Országába.

A Láncos templom nőszövetsége csütörtökön is összegyűlt, hogy elkészítse a csomagokat szegény családok részére, ugyanakkor már a karácsony ünnepére is készültek a csomagok a Kálvin János Gyülekezeti Házban.

Szóljon hozzá