Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Megtelt, evang liummal – Pint r B la nekelt Szigetlank n
[*~ alt *]

Megtelt, evang liummal – Pint r B la nekelt Szigetlank n

Tal n soha, de legal bbis nagyon r g ta nem voltak ilyen sokan Szigetlanka reform tus templom ban. A l nyeg azonban az, hogy akir l sz lt az nek, rezhet en ott volt.

Vas rnap koraeste 6 r t l R cz Ervin h zigazda lelkip sztor s egyh zmegyei ifj s gi el ad k sz nt tte a soron k vetkez SZIKE-istentisztelet r sztvev it, a De k t ri templomban, a napi Ig vel: “Az Emberfia az rt j tt, hogy megmentse, ami elveszett. Mit gondoltok? Ha egy embernek sz z juha van, s elt ved k z l k egy, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a hegyekben, s nem megy el megkeresni az elt vedtet? s ha megtal lja, bizony mondom nektek, jobban r l neki, mint annak a kilencvenkilencnek, amelyik nem t vedt el. Ugyan gy a ti mennyei Aty tok sem akarja, hogy elvesszen egy is e kicsinyek k z l.” (Mt 18,11-14)

Sz ks gem van r d! – kezdte az els nek vel Pint r B la, aki elmondta ezzel kapcsolatosan, hogy J zus ma is kopogtat a sz vek ajtaj n, s nek nk van arra sz ks g nk, hogy beengedj k. Egy bk nt mindegyik nek el tt elhangzott egy-egy minipr dik ci , hatalmas zenetekkel, hamis thatatlan, tiszta evang liummal. Hazamegy a v ndor – sz lt a vigasz a gy szol knak. A szeretet nem fogy el sosem – hangzott a m r h sz ves kereszty n “sl ger”. Homokba kell rni a sz t, ami annyira f j – buzd tott az el ad a megbocs t sra. De megtal lta a hangot a kicsi gyerekekkel, akik k v lr l, r mmel nekelt k a dalokat. Id sek, k z pkor ak, fiatalok, gyerekek, n k, f rfiak, felekezett l f ggetlen l mindenek tszellem lve, r mk nnyekkel, mosollyal dics rt k az Istent.

Pint r elmondta, hogy gyermekkor t l nekes akart lenni. rezte, hogy ez a talentum adatott neki, azonban kamaszkor ban eltan csolt k ett l a p ly t l. Az emberi v lem ny azt mondta: alkalmatlan a zenei p ly ra. Teremt je azonban m st mondott, s elh v sa ut n h romsz z saj t neket szerzett. Bizonys gt tele b tor t mindannyiunk sz m ra, akiket az emberek v lem nye elcs ggeszt. Nem az emberek, hanem Isten mondja meg azt, hogy kik vagyunk mi igaz n. A m soknak megfelel s hegye helyett a J zus tj t j rhatjuk. Ez pedig felszabad t .

Hogy kik vagyunk mi igaz n? Pint r dala gy fogalmaz: “Az vagyok, aki megb mul jen az gen egy t nd kl csillagot, N zi, hogy hogy ragyog. Az vagyok, kinek szem ben most is egy szinte, k cos kis sr c vagyok, pp azt mondja: j vagyok. N ha lmodom, hogy rohanok, futok s sz rnyalok, Boldogan t ncolok, nevetek, Elhiszem azt, hogy n lehetek. Ki vagyok n igaz n, Hol az igazi haz m, Szimpl n, p r n, meztelen Mennyit r az letem? Teszem csak a dolgomat, Cipelem a sorsomat, A lelkem m ly n legbel l Isten-alak az r.” – micsoda felismer s!

Az ifj s gi istentisztelet hangulata, nemcsak a sz n ltig megtelt, s t t lcsordul templom miatt volt felejthetetlen, hanem az rt mert k zzelfoghat volt az a felt lt jelenl t, mely ltal, akik ott voltak k pesek lettek felfogni: mi a sz less g s hossz s g, magass g s m lys g, azaz Krisztus minden ismeretet meghalad szeretete. K sz net rte Isten eszk zeinek, Pint r B l nak s a szervez knek!

Szóljon hozzá