Kezdőlap / Ifi / Megérintette a hallgatóságot a Szatmári Andante együttes

Megérintette a hallgatóságot a Szatmári Andante együttes

Kedd délután egykor kinyíltak a kapuk és szombat délutánig körülbelül háromezer református fiatal lesz együtt Tatán. Az olimpiai edzőtábor területén húsz helyszínen, 135 program várja majd a résztvevőket.

Nagyon sok erdélyi és partiumi szervező, részvevő van jelen a csillagponton. Az erdélyi IKE, a Függőleges Konferencia, lelkipásztorok és ifiseik is elindultak Tatára, ahol az első napi rossz idő ellenére jókedvvel mazsoláznak a programok között.

A szatmári Andante Együttes szerda délután a dicsőítősátorban kb 100 hallgató és néző előtt lépett fel.

Az Andante tagjai közül sokan a Szatmár-Szamosnegyedi Református Gyülekezetből valók. A csapat, mondhatni az Immanuel Zenekar folytatása, hiszen nagyrészük ebben ez együttesben is zenélt. Kb. másfél héttel ezelőtt a Nagykárolyi Egyházmegye Ifjúsági Táborában, Hadadon léptek fel, Tolnai István főjegyző  és Zsákai Norbert szaniszlói lelkipásztor meghívására, ahol egyuttal fel is készűltek a Csillagpontra. Ha minden igaz, a mi táborunkban Nagytarnán is láthatjuk majd őket.

Lendületes, sokszínű, szinvonalas előadásukat vastapsal honorálta a közönség. 15 zeneszámmal készültek, melyben voltak feldolgozások és más ifis dalok is. A dob pörgött, a billenytűk, a húrok és a hangok megérintették a hallgatóságot.

 

Szóljon hozzá