Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Lelki ajándékokban gazdag imahét volt Halmiban

Lelki ajándékokban gazdag imahét volt Halmiban

„Lelki ajándékokban gazdag imahetet tudhatnak maguk mögött a halmi református gyülekezet tagjai.” – mondta lapunknak Elek Arnold lelkipásztor.

 Az imanyolcad március 17-én vasárnap déli 1 órakor vette kezdetét, amikor Varga Szilárd Csaba a Szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkésze nyitotta meg az imasorozatot. Ez az alkalom kétszeresen is ünnep volt, hiszen Ugocsa maroknyi népe ezen a napon emlékezett a magyar szabadságharc hőseire. Hétfőn Halmi és Patóháza gyermeke Sipos Vízaknai Gergely az anyaországi Asó és Felső Göd valamint Sződliget lelkipásztora simogatta az igehallgatók lelkét. Kedden Kovács Mátyás Péter a Sármellékről érkezett vissza egykori otthonába. Szókimondó és közvetlen igehirdetését örömmel és hálával hallgatták a jelen levő hívők. Szerdán az Érmelléki Református Egyházmegye talán legrégibb Isten hajlékában szolgáló Botos Júlia érkezett a Bihar megyei Vedresábrányból. Az angyalok hangján megszólaló lelkipásztornőt mindenki a szívébe zárta. Csütörtökön Dohi Vilhelm Arnold, Szatmárnémeti egyik emblematikus gyülekezetének a Németi templom segédlelkésze hirdette az Igét. Pénteken az ökumené jegyében a helybeli római katolikus plébános, Buna János és hívei népesítették be a református templomot! A samáriai asszony történetéből sok – sok követendő életgyakorlatra világított rá a plébános. Külön élmény volt a római katolikus fiatalok dicsőítő énekét hallgatni. A szombat estét Sziszik József kőszegremetei lelkipásztor igehirdetése tette áldottá. A Nagybányai Református Egyházmegyéből érkező lelkipásztor erős hittel, komoly meggyőződéssel és csodálatosan szép igehirdetéssel irányította a jelenlévők lelki tekintetét Krisztusra. Az imahét záró alkalmára március 24-én vasárnap délelőtt 11 órakor került sor. Ezen az istentiszteleti alkalmon Dr. Kató Szabolcs Ferencz a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet, Ószövetség tanszékének tanára prédikált. Akadémiai választékossággal és igényességgel megfogalmazott bizonyságtételét örömmel fogadta a gyülekezet.

„Illesse köszönet a Szegedi Erzsébet Nőszövetséget, akik minden este Istent dicsőítő énekükkel gazdagabbá tették az imaheti alkalmakat. Köszönet a találkozásokért, a baráti kapcsolatokért, s azért, hogy ezen a héten, az igazságra és csakis az igazságra törekedhettünk!” – fogalmazta meg köszönetét Elek Arnold Zoltán a szervező halmi lelkipásztor.

Szóljon hozzá