Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Jubiláltak Mikolában

Jubiláltak Mikolában

A Reformáció félévezredes jubileuma és a Magyar Református Egyház négyszázötven éves története adta az idői keretet a partikuláris jellegű ünneplésre Mikolában, ahol november 12-én Varga Tamás Sándor IV. éves teológus, gyülekezetünk tagja hirdette Isten Igéjét az ünnepi eseményen.

A gyülekezet emlékezett az elődökre, akik hitüket cselekedetben mutatták meg és annak tárgyi bizonyítékai mindezt igazolják.

360 évvel ezelőtt öntötték a kis harangot.

185 évvel ezelőtt tették le a templom alpkövét.

135 éves az Úr asztala.

60 éves a nagy harang.

A „jubiláló tárgyak” adatolt történetét versek és kórusszámok tagolták. Versekkel a Krüzselyi Erzsébet szavalóversenyen idén is kiválóan szereplők ajándékozták a meg a gyülekezetet, a Szatmári Rerformátus Egyházmegyét, az Egyházkerületi Kórustalálkozón nemrég Koltón képviselő Mikolai Református Vegyeskar pedig az alkalmhoz illő kórusszámokkal szolgált.

Higyed István lelkipásztor örömmel tette közzé a hírt, hogy a Budapesti Kálvin-téren található reformációs térinstalláció 95 emlékköve közül, a felkínált lehetőséggel élve, egyet a Mikolai Református Gyülekezet  is örökbefogadott. Ez az emlékkő lesz a szimbóluma a többi örökbefogadott kővel együtt a Kárpát-medencei protestáns összetratozásnak.

Az ünnepi megemlékezés Diplomaosztással zárult. Az Egyházmegyei Bibliavetélkedőn egyéni és csapatversenyben idén is kiválóan szereplő ifjak, valamint a Krüzselyi Erzsébet szavalóversenyen kitűnő helyezéseket elért gyermekek vehették át az elismerő okleveleket.

Az ünnepi megemlékezés így nem csak a dicső múltra tekintett vissza, hanem látva gyermekeink és ifjaink szorgalmát és kimagasló eredményeit, a jövendő felé is reménységgel lendíti tovább a gyülekezetet, azért, hogy: „Mindenben Isten dicsőíttessék.”

Szóljon hozzá