Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / “Jézus a szőlőtő” – betekintés Szatmár-Láncos imahetébe

“Jézus a szőlőtő” – betekintés Szatmár-Láncos imahetébe

Hétfőn, koraeste 5 órai kezdettel úgy, ahogy előzetesen mi is beharangoztuk, együttimádkozni gyűltek össze Szatmár-Láncos templomába a hívek. Honlapunk által mi is betekintést nyerhetünk ezen alkalomra.

Jobb Domokos ombodi lelkipásztor végezte az igehirdetés szolgálatát, aki a János szerinti evangélium 15. részészének 1-től 13-ig terjedő versei alapján prédikált.

Minden istentiszteleten, így most is Jézus Krisztus szólít – mondta a lelkész. Jó tudni azt, hogy Ő van, létező személy. Ő tisztít bennünket minden alkalommal az Ő Igéje által. Jézus az igazi szőlőtő, mi a szőlővesszők. Ha Ő az alap, mi rá bizton építhetünk.  Olyan gyümölcshöz hasonlítja magát Jézus, ami először szerepel névszerint a Bibliában (Noé szőlőt ültet) és amely túlélte az özönvizet is. Ha nem Ő a szőlőtő, akkor a mi életünk nem terem gyümölcsöt. Nem ijesztgetni akar Jézus, de figyelmeztetni szeretne bennünket, hogy azt az életet, amely nem terem gyümölcsöt kivágják, félredobják, összegyűjtik és tűzre vetik. Mi az önfeláldozó szeretet gyümölcsét vagyunk hivatottak teremni, amelyből szednek szeretteink, családtagjaink, barátaink, ismerőseink. Van-e miből szedni? Jézus példát adott erre a szeretetre, mert így mondja: Nincs annál nagyobb szeretet, mintha valaki életét adja az ő barátaiért. Ő, a barátod életét adta érted is!

Az igehirdetés után a gyülekezet két tagja szavalattal, valamint a Laudate Dominum, a gyülekezet vegyes kara a szeretetről szóló énekkel áldotta Istent.

Végezetül Szilágyi Balázs lelkipásztor köszönte meg a szolgálatokat, szeretettel hívva a gyülekezetet a hét további alkalmaira is. Az imahét további programját ITT is elolvashatjuk.

További áldott hetet Láncosban!

Képen: Jobb Domokos (ombodi lelkipásztor), Szilágyi Balázs és Korda Zoltán lelkipásztorok

Képen: vendéglelkipásztor családja, tiszteletesasszonyok és Varga Botond segédlelkész
Presbiterek
Orosz Márta zenetanárnő, kántor

Laudate dominum – vegyes kar

Szóljon hozzá