Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / J rtasak a Krisztus tudom ny ban
[*~ alt *]

J rtasak a Krisztus tudom ny ban

A Szatm ri Reform tus Gimn zium n h ny di kja, opcion lis m don, a Krisztus tudom ny b l s egyh zi nekb l is megm rette mag t.

P nteken 10 r t l a bibliaismeret vizsga el tt h tatot tartottak: “L bam el tt m cses a te Ig d, sv nyem vil goss ga” (Zsolt 119,105) – Kir ly Lajos esperes ezzel az sz vets gi Ig vel b tor totta az retts gi el tt ll ifjakat. Az h tat kezdet n fesz lts gold t rt nettel vezette be azt a m ly gondolatot, melyet Thomas Mann fogalmazott meg egyik m v ben: “az ember lete sor n nagyon sok m tosz t jra li az emberis gnek”. Ez rt j , ha az ember ismeri a bibliai t rt neteket, az egyh zt rt netet s a m toszokat, hiszen a m ltb l is tanulhat, utat mutathat sz m ra, mint a m cses az jszak ban.

Jelen volt a vizsg ztat bizotts gban Gy rb r Csilla reform tus szaktanfel gyel , Gy rb r S ndor a Szatm ri Reform tus Egyh zmegye katek tikai el ad ja, Erdei rva iskolalelk sz, valamint Higyed Gy ngyi (zenei el ad ) s Sz kely T nde vall stan rn k. A vizsg z k gyesen tettek bizonys got tud sukr l, ezzel is gymond meleg tettek a “nagy” retts gire, melyre egy kicsit ezzel is r gy rtak.

Szóljon hozzá