Isten álma a gyülekezet – Imahét Dabolcon

A Dabolci Református Egyházközség ezen a héten tartotta imahetét. Az ugocsai gyülekezetben hétfőtől péntekig minden nap más lelkipásztor hirdetette Isten szavát.

Hétfőn Varga Botond kisbábonyi, kedden Varga Szilárd józsefházai, szerdán Kiss József szatmárpálfalvai, csütörtökön pedig Szatmári Elemér tamásváraljai lelkipásztor prédikált.

Honlapunk a pénteki alkalomba tekinthetett be, amikor Rácz Ervin erdődi lelkész a Mózes Első Könyve 37. részének 5-től 8-ig terjedő versei alapján hirdetett Igét. Vannak testvéreink, akiknek elmondhatjuk az álmainkat? Milyenek ezek a testvérek? Ha olyanok, mint József testvérei, nemhogy csak süket fülekre lelünk, hanem még irigyek is lesznek az álmaikra. Sokan gyűlölik az álmodókat, főleg a nyájemberek. Mert az álmodozók mások, mint ők. A hétköznapi emberek, akiknek csak szükségletei vannak, de álmai nincsenek, úgy érzik, hogy a másik fölülkerekedik, és maga alá akarja gyűrni őket. Istennek is van egy álma, a szeretetközösség, a gyülekezet. Olyan jó lenne, ha ezzel egyezni a mi álmunk is. – mondta a lelkipásztor.

Az igehirdetést követően Szilágyi István Róbert házigazda lelkipásztor szólt a hívekhez, majd az ügyes dabolci gyermekek szolgáltak énekben és versben. Isten megvalósuló álma volt ezen a héten a dabolci gyülekezet is.

Közben Dabolcon épül a gyülekezeti terem. Erről is láthatunk képeket az alábbiakban

Vélemény, hozzászólás?