Kezdőlap / jegyzet / Id a megfontol sra
[*~ alt *]

Id a megfontol sra

rohanoHa szak tunk egy kis id t s v gig gondoljuk mindennapjaink sszevisszas gait, hamar meg llap thatjuk, hogy rohan vil gunk legt bb mozzanata megmagyar zhatatlan.

Nem tal lunk v laszt, mi sz ks g van l t s-fut sunk nagyobb r sz re, ha azokkal nem jutunk el re, csak megnehezednek vel k a dolgaink. Nagyon sokan bizonyos dolgokat az rt tesznek, mert igyekeznek m sk pp lni, mint ahogy a sz leik ltek, lnek, hogy ne ism telj k meg azok hib it. Ez nem mindig eredm nyes, legt bben ppen ezzel hib znak, mert a m sk nt l s miatt elszak tj k a biztons gos k t d seket.

Ha szak tunk egy kis id t s v gig gondoljuk, hogy jutottunk el let nknek a jelenlegi szakasz ra, meg llap thatjuk, hogy a mindennapok k zdelmeiben a t rsas s az rzelmi intelligenci t nem mindig tudtuk egyenl ar nyban fejleszteni. Nem mindig adott az a l gk r, ami n lk l zhetetlen a t rsas letre val nevel shez, hi nyoznak azok a k pess gek, amelyek szt nszer en form lj k az identit st s az rt krendet meghat roz emberi tulajdons gokat.

Ha szak tunk egy kis id t s v gig gondoljuk, hogy neveltet s nk sor n nevel ink mennyit foglalkoztak azzal a k szs gfejleszt ssel, ami k s bb meghat rozza, hogy mennyire lesznek j k vagy rosszak emberi kapcsolataink,

eredm nyeinkb l kiindulva meg llap thatjuk, hogy sok volt az elpazarolt id . Egy bk nt a sikeres karriert befut emberek mindennapjaiban nem igaz n a nevel k munk j nak, hanem azok p ld j nak vannak ott a nyomai.

Ha szak tunk egy kis id t s v gig gondoljuk, honnan indultunk s meddig jutottunk el, figyelembe kell venni, mit kaptunk el deinkt l, s mit tett nk hozz mindezekhez. Az let sor n azok lesznek eredm nyesek, azoknak lesznek j k az emberi kapcsolatai, akik hajland k egy ttm k dni t rsaikkal, felismerni a j t, tudnak szt n sen, majd tudatosan szeretni, tudnak feledni, tanulni a hib kb l, szrevenni a hat rokat, ahol meg kell llni; akik l tnak el re, de hajland k visszan zni; akik mindig szak tanak egy kis id t a megfontol sra.

Elek Gy rgy

Szóljon hozzá