Kezdőlap / csillagpont / Idealiz lni, d moniz lni, realiz lni – P l Feri el ad sa a Csillagponton
[*~ alt *]

Idealiz lni, d moniz lni, realiz lni – P l Feri el ad sa a Csillagponton

Hogyan legy nk szerelmesek? Mit l lesz tart s a kapcsolatunk? Mit tegy nk, ha a r zsasz n szem veg nk n kereszt l szeml lt lila k d m r nem is olyan lila? P l Feri atya jelens g. A katolikus pap izeg-mozog a sz npadon, sz guldozik jobbra-balra, f lpattan, le l, let rdel, k zben pedig beavat a szerelem rejtelmeibe k r lbel l hatsz z embert.

Ahogy Feri atya mondja, a szerelem els szakasza az idealiz l s. Sz nez nk, l gv rat p t nk, felmagasztalunk. Amikor ez elm lik, kicsit tes nk a l m sik oldal ra, s j n a d moniz ci . Ekkor ugyanis csak negat v k pekb l p t nk f l t rsunkr l egy v zi t, azzal p rhuzamosan, hogy az idealiz ci t magunkon v gezz k. n t k letes vagyok, pedig nem igaz, hogy nem k pes megv ltozni. A kapcsolatok t bbs ge itt r v get. V l sok, szak t sok, r szben rtelmetlen l. Feri atya hozz teszi, hogy term szetesen, ha egy kapcsolat rossz, akkor nem szabad benne maradni, de a legt bb megmenthet lenne, ha eljutn nk a harmadik l p sig: a realiz ci ig.

Tekints nk p runkra gy, mint a bar tunkra (hiszen egy bar ttal akkor is fenntarthat a kapcsolat, ha konfliktushelyzet alakul ki). Adjunk gyakran pozit v s konstrukt v visszajelz seket ( r lj nk egy tt a m sikkal, dics rj k s biztassuk). V g l pedig tanuljuk meg, hogy ez ut bbit hogyan kell (megengedem magamnak, hogy boldog legyek, kifejezem pozit v rz seimet s pozit v rz sre pozit v rzelmi v laszt adok), hiszen az emberek kilencven sz zal ka nem k pes erre hossz t von.

Feri atya el ad sa v g n 600 ember tapsolt llva, hiszen a sz n szi teljes tm ny mellett olyan gondolatokat is magukkal visznek, amelyek 5-10 v m lva lehet, hogy a h zass gukat fogj k megmenteni.

Szóljon hozzá