Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Huszárok, ezrek felvonulása, ima a nemzetért Szatmárnémetiben

Huszárok, ezrek felvonulása, ima a nemzetért Szatmárnémetiben

Sokan vagyunk! – ez az idei március idusán is megmutatkozott, amikor a Szatmárnémeti RMDSZ, a Szent István Kör és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés által megszervezett közös ünneplésen emlékeztek a szatmáriakat.

Mondhatjuk, hogy a jó hagyományoknak megfelelően idén is koszorúztak a Petőfi-emléktáblánál, a Széchenyi-szobornál, megemlékezést tartottak a Petőfi-szobornál és ünnepi műsor is volt az Északi Színházban.

A lovas huszárok vezette hatalmas közösség (kb 4000-en) a macskaköves úton keresztül az István-térre vonult, ahol Petőfi Sándor szobránál Ft. Schönberger Jenő római katolikus püspök, Nt. Király Lajos szatmári református esperesünk vezette a gyülekezetet az imádságban.

A közös imát követően, többek között, beszédet mondott Kereskényi Gábor, városunk polgármestere, Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Magyar Levente, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár. Elhangoztak az idei Hazafias Versek Versmondó Versenyének méltán győztes szavalatai. Az esemény természetesen idén is a szobor megkoszorúzásával fejeződött be.

Közreműködtek a Diószegi Huszárok, Mezőfényi Fúvószenekar, Dsida Jenő Cserkészcsapat és Székesegyház Énekkara.

Szóljon hozzá