Kezdőlap / Hit és Gyógyítás / Hit és gyógyítás – hetedik évadzáró

Hit és gyógyítás – hetedik évadzáró

Megtartották a Hit és gyógyítás nevű, Szatmáron méltán népszerű rendezvény, hetedik évadjának utolsó előadását. Az esemény konferálója Vass Zoltán laboratóriumi főorvos és főszervező volt.

Pénteken délután 18 órától, a nagy meleg ellenére szép számba jelentek meg a Németi református gyülekezeti teremben. Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület 130-ik születésnapját ünnepelték együtt. Az országos szervezet évfordulós kiállítását Bartha Katalin és Széman E. Rózsa mutatták be, felvázolva az EMKE múltját, jelenét, illetve jövőbeni terveit.

A hit részben Lukács József nyugalmazott lelkipásztor, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület volt főjegyzője beszélt a hit és a gyógyítás összefüggéseiről. Az elméleti felkészültség mellett az előadó gyakorlatiasan is tudott beszélni ebben a témában, hiszen évtizedeken át betegek szállítója- és egy lelkigondozójaként is tevékenykedett.

Az egészségünk nyári problémáiról, illetve azoknak bőrgyógyászati vonatkozásairól dr. Veörös Gabriella főorvos-asszony szólt. Az anyajegyektől, az izzadás okozta, gyulladásos tüneteken át sok minden másról is beszélt az előadó, aki mindenek előtt hitét is megvallotta, elmondva azt, hogy ő nem azért féli az Istent, mert retteg tőle, hanem azért mert nem akar az ő kegyelme, szeretete nélkül élni.

A hangulatért Kovács Pistuka Emőke és Blaskó Balázs felelt, hegedűn illetve zongorán játszva varázsoltak el a közönséget, András Gyula színművész pedig ismét szavalt.

Szóljon hozzá