Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Háromnapos kiránduláson a batiziak

Háromnapos kiránduláson a batiziak

Háromnapos kiránduláson vett részt a Batizi Református Egyházközség ötven tagja Magyarországon.

Május 10-én, péntek reggel indult el az autóbusz Batizról, és a délutáni órákban érkezett meg Gödöllőre, ahol a kirándulók megtekintették a Mayerhoffer András tervei alapján épült Grassalkovich kastélyt és a hozzátartozó épületegyüttest, amelyet szívesen látogatott és pihente ki fáradalmait többek között Mária Terézia és Sissi (Erzsébet királyné) is.

A gyülekezeti tagok Budapesten, a Reménység Szigetén szálltak meg, ahol a késő éjszakába nyúló beszélgetés nehezebbé tette a reggeli ébresztőt. Szombat reggel a Vígadó térről indult az előre lefoglalt hajó, amely a Dunán haladva lehetőséget adott arra, hogy a Parlamentet, a Budai Várnegyedet és egyéb látványosságot más perspektívából is megtekinthessenek az utazók. A hajó Esztergomban kötött ki, ahol a Nagyboldogasszony– és Szent Adalbert-főszékesegyházat, azaz bazilikát és várat látogathatták meg a kirándulók. Késő délután érkezett a hajó vissza Budapestre, ahol késő estig volt lehetőség arra, hogy a várost felfedezze a csoport.

Vasárnap reggel a Kálvin téri református templomban tartott istentiszteleten vett részt a közösség, majd az ebéd és némi shopping után indult haza az autóbusz. A gyülekezeti tagok estére érkeztek haza kissé fáradtan, de mégis feltöltődve és nagyon sok élménnyel.

Szóljon hozzá