Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Győzött a Bárány – Virágvasárnapi SZIKE-istentisztelet Szigetlankán

Győzött a Bárány – Virágvasárnapi SZIKE-istentisztelet Szigetlankán

„Meghívtál, hogy vízre lépjek, hol nélküled elsüllyedek…” – kezdték a jól ismert ifjúsági énekkel a virágvasárnapi délutáni SZIKE-istentiszteletet a Szegletkő keresztyén együttes vezetésével. Az alkalom jótékonykodásra és lelki feltöltődésre adott lehetőséget.

Ünnepre hangoló ifjúsági istentiszteletet tartottak vasárnap délután Szigetlanka református templomában. A Szegletkő hat éneket hozott, Rácz Ervin helyi lelkipásztor az énekek között öt részbe elosztva mondta el az igei üzenetet János evangéliuma 18 részének 19-től 23-ig terjedő versei alapján: „A főpap pedig tanítványai és tanítása felől kérdezte Jézust. Jézus így válaszolt neki: Én nyilvánosan szóltam a világhoz: én mindig a zsinagógában és a templomban tanítottam, ahol a zsidók mind összegyűlnek, titokban nem beszéltem semmit. Miért engem kérdezel? Kérdezd meg azokat, akik hallották, mit beszéltem nekik: íme, ők tudják, mit mondtam. Amikor ezt mondta, az ott álló őrök közül az egyik arcul ütötte Jézust, és így szólt: Így felelsz a főpapnak? Jézus így válaszolt neki: Ha rosszat mondtam, bizonyítsd be, hogy rossz volt, ha pedig jót mondtam, miért ütsz engem?” Jézus nyíltan és egyenesen beszél, mert Ő a világ világossága, aki kézben tartja az eseményeket virágvasárnaptól, nagypénteken keresztül a feltámadásig. Ő a kereszten is Úr. Ma is fénylik bűnös, de hozzá tért embereken keresztül, ő alkalmatlanokat tesz alkalmassá. Kapaszkodjunk bele abba a szeretetbe, mely soha el nem múlik, és akkor tapasztalhatjuk, a győzteshez tartozunk, mert Győzött a Bárány! – üzente az igehirdető és a dicsőitő zenekar is.

Az alkalom során adakozni lehetett annak a családnak, mely tűzeset következtében otthonát veszítette. A délelőtti és délutáni istentiszteleten közel háromezer lej gyűlt a szigetlankai gyülekezetben, melyet ima is kísért a családért. A következő SZIKE-istentisztelet április 28-án 18 órától lesz Sárközújlakon.

Szóljon hozzá