Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Gyógyító közösségről Nagyecseden a Bízz Banddel

Gyógyító közösségről Nagyecseden a Bízz Banddel

Családi lelkesítő napra hívták Nagyecsedre a szatmári Bízz Band zenekart, a Szatmári Református Egyházmegye dicsőitő együttesét.

Szombaton Fábián Csaba lelkipásztor meghívására érkezett a csapat a programgazdag eseményre, ahol minden generációt igyekeztek megszólítani. Az alkalom témája a közösség és a segítés volt. A nagyecsedi nagytemplomban 14 órától kezdődött az evangelizáció, ahol a Bízz Band énekei közben Rácz Ervin Szatmár-szigetlankai lelkész beszélt a közösségről Márk evangéliuma 2. részének első 12 verse alapján. Az elődást két részre osztotta, először arról beszélt a megnevezett helyen található bibliai történet alapján, hogy melyek azok a dolgok amelyek megbetegítik, rombolják a közösséget: irigység, törvényeskedés azaz képmutatás, túlagyalás (bebeszélés), pletyka, közömbösség. Természetesen öt olyan dologról is szólt, melyek gyógyítják a közösségeket: hit, összefogás, céltudatosság kifogások nélkül, Jézus gyógyító szeretete, hála.

A Bízz Band az előadásra válaszolva többek között azt is elénekelte, hogy Jézus az, aki beteget gyógyít, ma is. Papp Krisztina kántornő énekelt, billentyűnél Vajas Gréta és Rajta Benjámin, gitárnál Dulányi Levente és Székely Zsolt, dobnál pedig Bui János dicsőitett. Több más meghívott is beszélt, és hozta tapasztalatát, a segítő, gyógyító közösségről és a szeretetszolgálatról az áldásos és építő családi napon.

Szóljon hozzá