Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / rt kes kincs vagy – Kar csony Szigetlank n
[*~ alt *]

rt kes kincs vagy – Kar csony Szigetlank n

Mint minden reform tus templomban, gy a szigetlankaiban is az v legnagyobb rdekl d s t hozta a kar csony szentestei istentisztelet. A kar csony nnepi leg tussal, az azt megel z h t pedig t bb teol gus szolg lat val gazdag tott a gy lekezetben.

December 24- n k s d lut n a kar csonyi b lcsekhez s a p sztorokhoz hasonl an sokan igyekeztek a csillag al nnepelni. A betlehemi l ng is meg rkezett a 44. Dsida Jen Cserk szcsapat j volt b l. Maksay Melinda s Papp Krisztina nek t k vet en R cz Ervin lelkip sztor igehirdet s ben az elveszett drachma p ld zat n kereszt k arr l besz lt, hogy a mennyben r m van. Betlehem mezej n is hallani lehetett a mennyei zeng st s a b n s ember megt r s n is nagy r m t lehet onnan rz kelni. N gy fontos zenet hangzott el az nnepl sereg fel : rt kes kincs vagy, ha nem vagy a helyeden, akkor elveszett kincs vagy, hi nyzol a gazd dnak, fut az Isten az ember ut n. – err l sz l a kar csony.

A gyermekek cseng s felszabadult hangja, nek- s verscsokra, valamit a p sztorj t k olyan t bbletet hozott, amit csak kar csonykor lehet igaz n t lni s rz kelni.

December 25. n, kar csony els napja d lel tt rasztali k z ss gben is hangzott az igehirdet s mindarr l a hagyat kr l, amit J zus Krisztus hozott erre a vil gra. A mai modern kult ra erre az r ks gre p l, m g akkor is, ha err l sokan hajlamosak elfeledkezni. – mondta R cz Ervin. A Papp Krisztina vezette k rus s Kov cs Zsolt ifj szolg lata ut n Fodor Lajos nyugalmazott lelkip sztor gend z sa k vetkezett, majd pedig a gy lekezet lt az rvacsora lehet s g vel.

D lut n Varga Tam s S ndor leg tus pr dik lt Krisztus j illat r l mely rajtunk kereszt l is rad. Egy bk nt a kar csonyt megel z b nb nati h ten is v ltozatos volt a szolg l k sora: Vajas Petra, Csat ri Leila (els igehirdet se volt), Suvanjeiev Elisabet teol giai hallgat k is pr dik ltak s vitt k a kar csony evang lium t a gy lekezet sz m ra ld sos h ten.

Szóljon hozzá