Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Emléknapot tartottak a reformáció tiszteletére

Emléknapot tartottak a reformáció tiszteletére

Forrás: Szatmár.ro

A Szatmárnémeti Református Gimnázium a hagyományokhoz híven idén is tartalmas emléknapot tartott a reformáció 494. évfordulójának tiszteletére. A diákok és tanárok egyaránt különböző programokon – kézműves foglalkozáson, vetélkedőn, kiállításokon – vehettek részt.

A rendezvény október 28-án, péntek reggel 8 óra 30 perctől ünnepi istentisztelettel vette kezdetét. Ez alkalomból Huszár László Zsolt színérváraljai lelkész hirdette az igét. Az istentisztelet után a diákok és tanárok átvonultak az iskola épületébe, és ki-ki a maga osztályában vett részt az egyes foglalkozásokon.

Az V. és VI. osztályos tanulók Kálvin-maszkot készítettek, és egy kiállítást rendeznek be az októberi rajzórákon készített munkákból. Ugyanezt a kiállítást a VII. és VIII. osztályos tanulók is megrendezték.

A IX. osztályokban a diákok Luther Márton 95 Tételének elkészítésén és kifüggesztésén dolgoztak, közben az osztályok felváltva megismerhették az iskola történetét és a tanácsterem seccoit Bara Csaba műépítész irányításával.

Amíg a kilencedikesek a 95 Tételen dolgoztak, addig a három X. és XI. osztály kreatív egyháztörténelmi vetélkedőn vettek részt a reformáció témában. Az osztályoknak nem csak elméleti tudásukat kellett bebizonyítaniuk, hanem kreativitásukról is meg kellett győzzék a vetélkedő vezetőit. A témában minden osztály egy-egy rövid színdarabot is előadott.

A tizenkettedikesek a rendezvény keretében megszervezték „A reformáció képekben és dokumentumokban” című kiállítást és egy power-pointos bemutatót is készítettek, amelyet az egyes osztályok felváltva 12 óráig tekinthettek meg. 12 órától sportvetélkedők sorozata zajlott az iskolában és az udvaron: a diákok sakkozhattak, asztaliteniszezhettek és futballozhattak és egyéb sporttevékenységeken vehettek részt.


Szóljon hozzá