Kezdőlap / Világíts / Húsvétkor is Világíts!

Húsvétkor is Világíts!

Az InformațiaTV csatornáján havonta jelentkezik a református egyház műsora a Világíts! A húsvéti műsor felvételét a Duna TV stábja is végigkísérte, a határon innen és túl élő magyarságnak beszámolva a kezdeményezésről.

Varga Botond és Rácz Ervin lelkipásztorok vezetésével több hónapja elindult egy tévéműsor az ITV-ben, melynek célja az evangéliumot hirdetni ezzel az eszközzel is. Szatmár megye gyülekezeteit látogatják meg, bemutatva azoknak történelmét és a gyülekezeti életet. Erről tudomást szereztek Zahoránszki Brigitta és Kirsch Norbert a Duna Televízió munkatársai is, eljöttek a műsor forgatására, a Térkép című műsornak készítve el az anyagot.

A húsvéti adásban Korda Zoltán lelkipásztor hirdeti Isten igéjét, majd lelkipásztortársaival, Szilágyi Balázzsal és Elek Arnolddal együtt bemutatják azt a templomot, aminek neve hallatán megdobban minden szatmári, sőt partiumi szíve: Szatmár-Láncost. Hankovszki Ilonka verse és Oroszi Márta orgonajátéka vezeti a nézőket a húsvét evangéliuma felé. Vasárnap délben megtekinthető az Informația TV-ben, majd felvételről, az előző műsorokkal együtt a refszatmar.eu honlapon is látható lesz. Jézus egyik missziói parancsának tesznek eleget a szerkesztők: „Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.” (Máté 5, 16)

Szóljon hozzá