Diakóniai szolgálat a Szatmári Református Egyházmegyében

A mai társadalomban az emberek szükségét érzik a valódi és önzetlen szeretetnek. Az Istentől jövő szeretet, amely felépíti és megerősíti az ember életét. A Szatmárnémeti Diakónia szolgálatának fő célja, hogy az Istentől jövő szeretetet megéreztesse az idősekkel, magányosokkal. Teszi ezt azzal, hogy meglátogatja őket, felkarolja ügyüket és ott nyújt segítséget, ahol kell.

Jelenleg is folyamatban van az Egyházmegye gyülekezeteiben élő tagok szükségleteinek, igényeinek feltérképezése és, azon területek feltárása, amely a segítségnyújtásban leginkább kiépíthető. Sok az egyedülálló idős ember, akik magányosak, egyedül vannak. Őket szeretnénk elsősorban megtalálni, megszólítani. Így, az emberek érzik, mennyire szeretjük őket. A diakóniai szolgálat a következő formában nyilvánul meg: ételkihordás, ruhasegélyezés, gyógyszervásárlás, ajándékosztás, de van idős- és beteggondozás, valamint beteglátogatás is.

A Szatmárnémeti Református Esperesi Hivatal diakóniai munkáját támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a kolozsvári Diakónia Keresztyén Alapítvány. A támogatás révén vásárolt személyautó üzembe helyezésével sikerült a Szatmárnémeti Diakónia szolgálatát dinamikusabban végezni, mindazonáltal több segítséget nyújtani a rászoruló idős személyeknek. Emellett számos feladatot lehet operatívabban intézni. A támogatás sikerét jelzi, hogy az új személyautóval, sokkal aktívabb a Diakóniai munka. Ezt jól bizonyítja a Covid19 járványkorlátozások közepette nyújtott élelmiszersegély és segítség a hátrányos helyzetű személyeknek. A szükségállapot idején sem feledkeztünk meg a hajléktalanokról, akiknek meleg ételt vittünk, továbbá ide sorolható a legutóbbi tartós élelmiszer osztás is, ahol az elhagyatott idős személyeknek nyújtottunk segítséget. Mindez óriási támogatást jelent a nélkülöző emberek számára. Hála és köszönet a segítségért!

Vélemény, hozzászólás?