Kezdőlap / Gondolatok / Csináld magad gyülekezet

Csináld magad gyülekezet

Forrás: http://ujragondolo.blog.com/2012/04/30/csinald-magad-gyulekezet/

Sokkal jobb keresztyén lennék, ha egy másik gyülekezetbe járhatnék.

Mert az enyémben semmi élet. Mert falusi, vagy mert messze van Budapesttől. Vagy mert éppen városi, és nehéz a közösséget fenntartani. Mert az átlagéletkor 60 év feletti. Mert soha nem csinálunk semmit. Mert a lelkész nem szervez soha semmit. Vagy amit szervez, az is túl konzervatív. Mert nincs humorérzéke. Vagy évek óta nincs már lelkész a gyülekezetben. Mert itt csak régi énekeket éneklünk. Mert nem gitározik senki. Mert nálunk nincsen egy misszionárius sem alkalmazásban. Mert itt soha senki nem tesz bizonyságot. Mert itt soha nem történik semmi.

Annyira könnyű ma gyülekezetet váltani, sőt, váltogatni. Lassan ez is olyasmi, mint valami szolgáltatás: hol kapom meg azt a csomagot, ami leginkább kielégíti az igényeimet. Beülünk a gyülekezetbe, megnézzük a „műsort”, élvezzük, ahogy simogatják a lelkünket, és húzzuk a szánkat, hogyha nem volt elég „izgi” az istentisztelet. Néha olyan, mintha a lelkésztől várnánk a csodákat. Mert őt ugye ezért is “fizetjük”. De mennyit ér a közösség nettóban, képzett missziómunkások nélkül??

Volt egy gyülekezet Szárdiszban, akik azt az üzenetet kapták: „Ébredj fel, és erősítsd meg a többieket, akik halófélben vannak.” (Jelenések 3:2) Az az igazság, hogy ahol történik valami, az azért lehetséges, mert valaki felvállalta, hogy csinál valamit. Mert valaki lépett egyet a többiek felé. Valaki megkínálta őket egy kancsó teával. Valaki meghívta őket filmet nézni. Valaki azt mondta, szervezzünk egy sorversenyt. Valaki áldozott az idejéből, vagy a javaiból.

Rajtad is múlik, milyen a gyülekezeted.

 

Szóljon hozzá