Besz mol Szamosdob imahet r l

“Ti azonban v lasztott nemzets g, kir lyi paps g, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett n pe, hogy hirdess tek nagy tetteit annak, aki a s t ts gb l az csod latos vil goss g ra h vott el titeket, akik egykor nem az n pe voltatok, most pedig Isten n pe vagytok, akik sz m ra nem volt irgalom, most pedig irgalomra tal ltatok.” (1Pt 2,9-10)

Az imah t egy rtelm felsz l t sa mindenki fel hangzik: hirdess tek az Asr hatalmas tetteit! Az elm lt napokon hallottuk, hogy Isten hatalmas tettei ltal, milyen csod latosan munk lkodott a m ltban, s munk lkodik ma is az rt, hogy jj sz lj n, a lelki hal lb l, b nb l kimentse let nket. Hogy boldog, rvendez gyermekeik nt, szeretetben kiteljesedjen let nk s ld ss lehess nk: a csal dban, a gy lekezetben,a munkahelyen ,a t rsadalomban! Ez az talak t munka a pr f t l s ltal/igehirdet s/ kezd dik, Isten lelk nek seg ts g l h v s val, Krisztus keres se, a vele val tal lkoz s lm nye, az befogad sa s az Isten ig j nek, megsz l t s benn nket form l ereje ltal! Az Ige figyelmes hallgat ik nt azt is meg rthett k, hogy az igehirdet s nemcsak a lelk szek kiv lts gos feladata, hanem rv nyes minden kereszty n emberre. Az igehirdet s helye nemcsak a sz sz k, ideje nem csup n az istentisztelet r ja, hanem minden alkalmat meg kell ragadni, hogy min l t bb ember l hitre jusson, s Isten dics s g re ljen. Az igehirdet seket k vet en a h zigazda lelkip sztor, M sz ros Mih ly sz lt a h vekhez, majd a szamosdobi gyerekek, fiatalok s a n sz vets g szolg ltak, nekeltek verset mondtak.

A k rusok szolg latai ut n az eg sz gy lekezet k russ v ltozva nekelte est nk nt a 375. hallelujah neket “V gig meg ld a nagy tus t” Isten jelenl t be id zve tapasztaltuk meg alkalomr l alkalomra a kegyelem meg j t erej t. Minden rt Isten legyen a dics s g!

M sz ros Mih ly,

szamosdobi lelkip sztor

Vélemény, hozzászólás?