Kezdőlap / Egyháztörténet Vetélkedő 2012 / Beiktatták a tokaji lelkipásztort

Beiktatták a tokaji lelkipásztort

A tokaji egyházközség lelkipásztorát iktatták be május 12-én. Az ünnepi eseményre hivatalos volt a Batizi Református Egyházközség elnöksége is.

Kis Gergely Márton tavaly májustól pásztorolja a Tisza-parti város református gyülekezetét; korábban Nagykőrösön és Tiszaladányban szolgált.

Nagy népe van Istennek ebben a városban – szólt beiktató beszédében a zempléni református egyházmegye esperese.Börzsönyi József a lelkész szolgálatával összefüggésben elmondta, fő feladata Krisztus evangéliumának hirdetése. „Ehhez jó minden emberi segítség, de különösképpen támaszkodhatsz arra az ígéretre, miszerint az Úr mindig veled lesz.” Az esperes hozzáfűzte: a lelkipásztornak kiemelt szerepe van abban, hogy rátaláljon azokra az emberekre, akik Isten népének tagjaiként élnek. Börzsönyi József többek között ehhez kért bátorságot, készséget és bizonyosságot; majd hivatalosan beiktatta Kis Gergely Mártont a tisztségbe.

Tőle, általa és érte van minden – hangsúlyozta a Róm 11:36 által tartott ünnepi igehirdetésében Kis Gergely Márton. „Istentől van királyok felemelkedése, és trónok ledöntése. Minden, ami feltételként biztosít életet és halált; fogságot és szabadságot; szűkösséget és tágas teret egyaránt.” Mint elmondta, fizikai és lelki templomok építésében kell fáradoznunk rendíthetetlen elszántsággal, és kitartó tenni akarással abban a hitben, hogy Isten kezünk munkáit maradandóvá teszi. A lelkész továbbá kifejtette, hogy egyedül az Úr által szabadulhatunk a gazdasági válságból, és egyéni lelki nyomorúságainkból.

– A beiktatás arról szól, hogy gyülekezet és lelkipásztor egymásra talál – fogalmazott Csomós József, aki hozzáfűzte: a keresztyén élet Isten igéjének hirdetésével kezdődik, meghallásával folytatódik, és cselekvésével ér célba.

Szóljon hozzá