Kezdőlap / Egyházmegyei hírek / Baráti fogadtatás Panyolán

Baráti fogadtatás Panyolán

Élményekben gazda kiránduláson vettek részt ismét a pettyéni reformátusok Panyolán. A testvérgyülekezeti látogatásra már korán reggel elindultak, nagy szeretettel várták is őket az anyaországiak.

A reggelit követően átvonultak Olcsvaapátiba, ahova Tisza Tibor panyolai lelkész szolgál be. Apátiban a pettyéni közösség meghívott vendége, nyugalmazott Petkes György egykori dobrácsapáti lelkipásztor hirdette az Igét. Ezután visszatértek Panyolára, ahol Genda Árpád Szabolcs pettyéni lelkész prédikált.

Istentiszteletek után közös ebédre került sor, majd buszba ültek és ellátogattak a nagyari egykori Petőfi fához. Ezt követően továbbmentek Szatmárcsekébe, ahol Tisza Tibor házigazda lelkész tartott előadást a szatmárcsekei temetőről, majd Kölcsey sírjánál beszélt a nemzeti imánk szerzőjének életéről és irodalmi tevékenységéről. Panyolára kerülő úton tértek vissza, mert ellátogattak a túristvándi több százéves vízimalomhoz is. Visszatérve Panyolára meleg fogadtatásban és vacsorában volt részük, közben pedig a panyolai citerazenekar zenéjét hallgatták.

Vacsora közben és után baráti beszélgetés, majd a hazatérés következett.

Petkes György egykoron pettyéni beszolgáló lelkipásztor szolgálatától kezdve,  – aki bebizonyította azt, hogy öreg lelkész nem vén lelkész, áldott szép igehirdetéssel ajándékozta meg a jelenlévőket, – egész napos programon és baráti beszélgetéseken át a hazatérésig élménydús napon tölthettek el a pettyéniek. Jövőre ők várják a panyolaiakat.

Szóljon hozzá